Μπλίνκεν: Επικοινώνησε με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Επικοινώνησε με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ διεμήνυσε πως υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε χθες Παρασκευή με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, τον Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια και τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχάρη τον Γκονσάλες που «έλαβε τις περισσότερες ψήφους» στις εκλογές της Κυριακής, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την ασφάλειά τόσο του ίδιου όσο και της Ματσάδο, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Την Πέμπτη, ο Μπλίνκεν διεμήνυσε πως υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα.

Η διαμάχη για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, αφότου το εκλογικό συμβούλιο ανακήρυξε νικητή τον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Ανατολή: Ανεβαίνει κατακόρυφα ο πολεμικός πυρετός - Πλοία και αεροπλάνα στέλνουν οι ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ανακαλείται η εξωδικαστική συμφωνία με τρεις κατηγορούμενους για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider