Πετρέλαιο: Πτώση στην ημέρα, κέρδη στην εβδομάδα -Επηρέασαν τα αμερικανικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση στην ημέρα, κέρδη στην εβδομάδα -Επηρέασαν τα αμερικανικά μάκρο
Έχασε έδαφος την Παρασκευή η τιμή του πετρελαίου βασισμένη στην προσδοκία ότι οι διαταραχές στην προσφορά από τον Κόλπο του Μεξικού θα είναι βραχυπρόθεσμες.

Έχασε έδαφος την Παρασκευή η τιμή του πετρελαίου βασισμένη στην προσδοκία ότι οι διαταραχές στην προσφορά από τον Κόλπο του Μεξικού θα είναι βραχυπρόθεσμες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ωστόσο, το πετρέλαιο πέτυχε άνοδο, χάρη στην υποχώρηση των φόβων για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,4% ή κατά 2,25 δολάρια στα 92,09 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας, κατέγραψε άνοδο 3,5%.

Το αργό τύπου brent κινήθηκε επίσης πτωτικά στα 97,98 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές ενέργειας βρίσκονται σε mode ανάκαμψης μετά τις απώλειες άνω του 9% που συσσώρευσε το WTI την περασμένη εβδομάδα και το -8,7% του brent. Την άνοδο ευνόησαν τα ισχυρά στοιχεία της περασμένης Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ αλλά και τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας που έδειξαν ότι η άνοδος των τιμών μετριάζεται. Αυτό τροφοδοτεί τις ελπίδες ότι η Federal Reserve δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια τόσο επιθετικά όσο φοβάται η αγορά, αφήνοντας πιθανότατα χώρο στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό χωρίς να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider