«Καυτός» ο Οκτώβριος για το πετρέλαιο - Με ράλι σχεδόν 10% απαντά το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καυτός» ο Οκτώβριος για το πετρέλαιο - Με ράλι σχεδόν 10% απαντά το φυσικό αέριο
Το φυσικό αέριο περιορίσε τις απώλειες - Τα μηνιαία κέρδη του πετρελαίου δεν επηρεάστηκαν από τη πτωτική πορεία.

Θετικός ο μήνας για το πετρέλαιο, ενώ οι τιμές στα συμβόλαια του φυσικού αερίου αυξήθηκαν σχεδόν σε διψήφιο νούμερο τη Δευτέρα, αμβλύνοντας τις μηνιαίες απώλειές τους. Η αβεβαιότητα παραμένει στα ύψη καθώς οι traders παρακολουθούν τη ζήτηση στις ΗΠΑ αλλά και τον θερμότερο για την εποχή καιρό που επικρατεί σχεδόν παγκοσμίως.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 9,3%, για να διαμορφωθεί στα 6.214 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για τον Οκτώβριο, κατέγραψε απώλειες 12%, σύμφωνα με το FactSet.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο σημείωσε πτώση τη Δευτέρα μετά την επιβράδυνση της εργοστασιακής δραστηριότητας της Κίνας τον Οκτώβριο, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες για μείωση της ζήτησης.

Ωστόσο, οι τιμές σημείωσαν άνοδο για τον Οκτώβριο, υποστηριζόμενες από τις περιορισμένες ροές και την απόφαση του OPEC+ στις αρχές Οκτωβρίου να μειώσει την παραγωγή τον Νοέμβριο.

Έτσι, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, υποχώρησε 1,6%, στα 86,53 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ωστόσο αύξηση 8,9% για τον μήνα.

Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου που αποτελεί τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς, διολίσθησε 1,2%, στα 95,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ και το συμβόλαιο Ιανουαρίου έχασε 1,3%, στα 93,77 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου, έκανε βουτιά 3% στα 2,8188 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Νοεμβρίου έχασε 0,9% στα 4,511 δολάρια το γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριήμερο αρνητικό σερί για τον χρυσό - Έβδομος διαδοχικός μήνας με απώλειες

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά ΑΕΠ και πληθωρισμό - Άλμα σχεδόν 6% τον Οκτώβριο

Αύξηση 80% στα καθαρά κέρδη για την CPI

gazzetta
gazzetta reader insider insider