Χρηματιστήριο: «Ανάσες» στα όρια των 980 μονάδων με το βλέμμα στο χιλιάρικο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Ανάσες» στα όρια των 980 μονάδων με το βλέμμα στο χιλιάρικο
Ήπιες και επιλεκτικές κινήσεις σήμερα στο ΧΑ μετά το χθεσινό μίνι ράλι.

Ολοένα και πιο κοντά προς το στόχο των 1.000 μονάδων βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο οι στάσεις για «ανάσες» στο μεσοδιάστημα κρίνονται απαραίτητες.

Η διαφορετική πορεία που έχει χαράξει το Χρηματιστήριο, η υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών και της Wall Street σε ένα άκρως δύσκολο και ευμετάβλητο περιβάλλον αποτελεί σήμα κατατεθέν της αγοράς και του δείγματος αλλαγής.

Φυσικά, τα πονταρίσματα και το διαρκές χτίσιμο θέσεων έχει να κάνει με την ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας...! Ο οίκος αξιολόγησης, επισημαίνει πως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Κροατία αναμένεται να εμφανίσουν για εφέτος χαμηλότερο επίπεδο χρέους συγκριτικά με το 2019. Μάλιστα, σε αυτή τη χρονική βάση, η μείωση του ελληνικού χρέους θα είναι μία από τις υψηλότερες παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 162,9%. Παράλληλα, βελτιωμένη είναι η εικόνα και στο σκέλος του δημοσιονομικού ισοζυγίου.

Συγκεκριμένα, θετικό «σήμα» ως προς τις προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία στέλνει η Moody's, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημοσιονομική εικόνα αλλά και στην πορεία αποκλιμάκωσης του δείκτη δημοσίου χρέους.

Από την άλλη, η Goldman Sachs αναβάθμισε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δίνοντας μάλιστα μεγαλύτερα περιθώρια ανοδικής κίνησης για την Τράπεζα Πειραιώς.

Η αμερικανική τράπεζα δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ (από 1 ευρώ προηγουμένως), για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με τιμή στόχο τα 5,20 ευρώ (από 4,20 ευρώ προηγουμένως), όπως και για τον τίτλο της Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,60 ευρώ (από 1,19 ευρώ προηγουμένως). Αντιθέτως την «ουδέτερη» σύστασή της διατηρεί για τη μετοχή της Eurobank με τιμή στόχο στα 1,40 ευρώ (από 1,04 ευρώ προηγουμένως).

Παράλληλα, η Motor Oil δείχνει να υπερκαλύπτει - εκτός απροόπτου - τα όρια ένταξης στον MSCI και να επανέρχεται όπως όλα δείχνουν σε αυτόν, ενώ και η Πειραιώς μάχεται για μια θέση. Υπό αυτό πρίσμα, η προβολή των εγχώριων τίτλων προς τα ραντάρ των ξένων passive funds που ακολουθούν τους δείκτες, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακές μεταβολές στα όρια των 981 μονάδων, με τον FTSE 25 να διατηρεί ένα ελαφρώς θετικό πρόσημο στις 2.384,98 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο +0,06% και στις 723,69 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha ενισχύεται κατά 0,13% στα 1,164 ευρώ, με την ΕΤΕ στο 0,20% και στα 4,098 ευρώ. Διορθωτικές κινήσεις σε Eurobank και κατοχύρωση κερδών στο -0,68% και στα 1,172 ευρώ, με την Πειραιώς να υπεραποδίδει λόγω του MSCI καταγράφοντας άνοδο 1,28% στα 1,696 ευρώ.

Ήπιο profit taking στα διυλιστήρια, αλλά και σε Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή. ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος συνεχίζουν ανοδικά όπως και η Coca Cola που φτάνει τα 22,14 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχεια στο ράλι των ελληνικών τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει Πειραιώς - Νέες τιμές στόχοι

Αττική Οδός: Προσφορές στις 29 Μαΐου με τον αστερίσκο της «κάλπης» – Αναμονή για την Εγνατία Οδό

Έσπασε το φράγμα του 2019 η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider