Με ράλι Πειραιώς - Intrakat διατηρήθηκε σε ιστορικά υψηλά το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ράλι Πειραιώς - Intrakat διατηρήθηκε σε ιστορικά υψηλά το Χρηματιστήριο
Διατήρησε το θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο. Ράλι για Πειραιώς - Intrakat. Συνεχίστηκαν οι εισροές σε Μυτιληναίο.

Με την Πειραιώς σε θέση «οδηγού» και με το ράλι αυτής, στη βάση του παιγνίου για ένταξη στο δείκτη MSCI Greece, το Χρηματιστήριο κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο και να έρθει πιο κοντά προς το ορόσημο των 1.000 μονάδων.

Παρότι υπήρξε μια ήπια κατοχύρωση κερδών σε τίτλους που υπεραπέδωσαν το τελευταίο διάστημα, το ΧΑ δε δίστασε να κινηθεί υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές έχουν μπει για τα καλά στο κυνήγι μετοχών που έχουν να προσφέρουν περαιτέρω ανοδικά περιθώρια.

Εξού και οι τοποθετήσεις σε τίτλους όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ενισχύθηκε κατά 2,94% σήμερα φτάνοντας στα 11,90 ευρώ, αλλά και σε Πειραιώς που δίνει τη δική της μάχη ένταξης στον MSCI και κλεισίματος του discount έναντι των υπόλοιπων συστημικών.

Να σημειωθεί πως η Goldman Sachs αναβάθμισε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δίνοντας μάλιστα μεγαλύτερα περιθώρια ανοδικής κίνησης για την Τράπεζα Πειραιώς.

Η αμερικανική τράπεζα δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ (από 1 ευρώ προηγουμένως), για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με τιμή στόχο τα 5,20 ευρώ (από 4,20 ευρώ προηγουμένως), όπως και για τον τίτλο της Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,60 ευρώ (από 1,19 ευρώ προηγουμένως). Αντιθέτως την «ουδέτερη» σύστασή της διατηρεί για τη μετοχή της Eurobank με τιμή στόχο στα 1,40 ευρώ (από 1,04 ευρώ προηγουμένως).

Παράλληλα, οι εισροές συνεχίζονται σε Μυτιληναίο που κατέγραψε νέα άνοδο 0,75% φτάνοντας πλέον στα 21,54 ευρώ, με το re-rating να συνεχίζεται. Αξιοσημείωτη κατά τη σημερινή συνεδρίαση η εκτίναξη τζίρου που έφτασε τα 191,012 εκατ. ευρώ!

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 989,58 μονάδες, με τον FTSE 25 να σημειώνει οριακή άνοδο 0,12% στις 2.399,91 μονάδες. Κέρδη στη βάση του ράλι της Πειραιώς για τον τραπεζικό δείκτη που έκλεισε στο +0,58% και στις 734,52 μονάδες.

Στις τράπεζες, όπως προαναφέρθηκε απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο τίτλος της Πειραιώς που κατέγραψε ράλι 3,03% στα 1,7705 ευρώ, με τη Eurobank να διατηρεί το θετικό πρόσημο στο 0,25% και στα 1,18 ευρώ, όπως και η Alpha Bank στο 0,38% και στα 1,39 ευρώ. Οριακές απώλειες για ΕΤΕ που παρέμεινε πάνω από τα 4 ευρώ.

Παράλληλα, Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Αegean (1,07%) και ΕΕΕ (0,36%) αποτέλεσαν τα όπλα των αγοραστών μαζί με τις τράπεζες, ενώ κινητικότητα υπήρξε και στα mid caps.

H Cenergy εκτοξεύθηκε κατά 3,64%, η Ικτίνος κατά 2,7%, ενώ η Ιντρακατ απογειώθηκε με ράλι 7,62% στα 1,61 ευρώ!

Ευρύτερα και σε μικρότερους τίτλους υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον όπως σε Profile (3,68%), Mevaco (3,88%), ΕΧΑΕ (1,14%) κτλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mandate από τη Eurobank για senior preferred ομόλογο

Airbnb: Ο κίνδυνος έξτρα φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Πότε οριστικοποιούνται οι δηλώσεις στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

«Κόκκινα» δάνεια 15 δισ. ευρώ πρασίνισαν και ψάχνουν τον δρόμο επιστροφής στις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider