Οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, εν μέσω νευρικότητας

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, εν μέσω νευρικότητας
Δισταχτικές κινήσεις από τους επενδυτές στην ελληνική αγορά, εν μέσω πιέσεων από το εξωτερικό.

Οριακά κέρδη κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τετάρτη, με την αγορά να εμφανίζει μεγάλη νευρικότητα και χαμηλό τζίρο.

Το ΧΑ επηρεάστηκε από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στα ταμπλό της Ευρώπης και των ΗΠΑ σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για τις αυξήσεις των επιτοκίων τους. Στα του ελληνικού ενδιαφέροντος, «χαρτογραφείται» το τοπίο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου και το κλίμα για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από την κάλπη.

Σημειώνεται πως σχέδιο ευρείας προστασίας των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων από την άνοδο των επιτοκίων, μελετούν οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr. Το πλαφόν του Euribor συζητείται να οριστεί στο 2,85%, δηλαδή στα επίπεδά του στο τέλος του α΄ τριμήνου 2023, και να αφορά μεγάλο εύρος δανειοληπτών. Στην παρούσα φάση, οι τράπεζες διερευνούν την δυνατότητα εφαρμογής του νέου μέτρου σε όλους τους πελάτες τους με στεγαστικά δάνεια.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 0,04% στις 1.069 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.071 μονάδες και χαμηλό στις 1.063 μονάδες.

Ο Large Cap έχασε 0,05% στις 2.588 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,26% στις 1.554 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,5% στις 784.84 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, άνοδο 0,6% σημείωσε η ΔΕΗ και κέρδη 0,3% η Εθνική Τράπεζα.

Αντίθετα, απώλειες 2,1% έγραψε η μετοχή της Άβαξ και πτώση 1,6%% η μετοχή της Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Piraeus Securities: Σημαντική αναβάθμιση στη μετοχή της Mytilineos - Στα 34,5 ευρώ η τιμή στόχος

Στα 18,2 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο της Tιταν η Eurobank Equities

gazzetta
gazzetta reader insider insider