Προσπάθειες ανόδου στην Wall Street, εν μέσω μπαράζ αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθειες ανόδου στην Wall Street, εν μέσω μπαράζ αποτελεσμάτων
«Μαζεύουν» τις απώλειες οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, εν μέσω αμφιβολιών για την οικονομία. 

Τελευταία ενημέρωση 20:19

«Μαζεύουν» τις απώλειες που σημείωναν κατά την εκκίνηση των συναλλαγών οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, εν μέσω αμφιβολιών για την οικονομία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,17% «διολισθαίνοντας» στις 33.917,69 μονάδες. Ο S&P 500, γυρνώντας θετικά, ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 4.155,89 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 0,15% υψηλότερα στις 12.171,45 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών, τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώνεται στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες. Αν και τα μεγέθη που ήλθαν στη δημοσιότητα το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι επενδυτές φαίνεται να παραμένουν αβέβαιοι ως προς τις προοπτικές τους το επόμενο διάστημα, εν όψει και των αποφάσεων του Μαΐου από την Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων (με το πιο πιθανό σενάριο να θέλει την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρά σε ακόμα μία αύξηση των 25 μονάδων βάσης).

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες γύρω από το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, δεν έχουν υποχωρήσει.

Όπως παρατηρεί ο Emmanuel Cau της Barclay’s, στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών, «η Wall Street αναζητά σημάδια αποδυνάμωσης της ζήτησης και συνθηκών που ενδέχεται να περιορίσουν την κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2023».

«Λάβαμε αρκετές ανακοινώσεις κερδών για να αφομοιώσουμε, αλλά ήταν αρκετά ανάμικτες σε γενικές γραμμές και δεν οδηγούσαν σε ένα προφανές συμπέρασμα για τους επενδυτές (...)» σχολιάζει από την πλευρά του ο Jim Reid της Deutsche Bank.

Η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί 1%, μετά τη μείωση στα κέρδη και στα έσοδα, αν και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν άνω των προβλέψεων.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της United Airlines ενισχύεται κατά 2,5%, μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις της για την κερδοφορία β' τριμήνου, αλλά και σε ό,τι αφορά το σύνολο του 2023.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της ASML γνωρίζει πτώση άνω του 3%, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο χρήσης.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Netflix (-3%), στον απόηχο των χαμηλότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που έφερε στη δημοσιότητα.

Τέλος, η μετοχή της Tesla χάνει 2%, μετά τις νέες μειώσεις τιμών που ανακοίνωσε και καθώς η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Πάντως, οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών κινούνται σε θετικό έδαφος, με την Western Alliance να σημειώνει ράλι 17%, μετά τη γνωστοποίηση από την τράπεζα ότι οι καταθέσεις της ενισχύθηκαν κατά 2 δισ. δολ., στο διάστημα 31 Μαρτίου 14 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oxford Economics: Κίνδυνοι στο «βάθος» για την Ελλάδα αλλά όχι πολιτική κρίση «τύπου 2015»

Fitch για ελληνικές τράπεζες: Τα συν και τα πλην από το «πάγωμα» των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια

Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα ενόψει των εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider