Πετρέλαιο: Πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ, άνοδος στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ, άνοδος στις τιμές
H προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων στο μέλλον «φαίνεται να είναι η κύρια ανησυχία προς το παρόν», είπε, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι προμήθειες αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου.

«Υπάρχουν σχετικά λίγοι θετικοί παράγοντες για το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή», συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης 9,6 εκατομμυρίων βαρελιών εκ των προμηθειών αργού σύμφωνα με την EIA, δήλωσε στο Marketwatch ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK.

Ωστόσο, η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων στο μέλλον «φαίνεται να είναι η κύρια ανησυχία προς το παρόν», είπε, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,86 δολάρια ή σχεδόν 2,8%, για να διαμορφωθεί στα 69,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,77 δολάρια ή σχεδόν 2,5%, για να διαμορφωθεί στα 74,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, σημείωσε αύξηση 1,73 δολάρια ή 2,4%, στα 74,24 δολάρια το βαρέλι.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου, αυξήθηκε 3,4% στα 2,60 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 2,41 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου μειώθηκε κατά 5,8% για να κλείσει στα 2,60 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες την ημέρα λήξης του συμβολαίου, το χαμηλότερο επίπεδο σε μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου - Με κέρδη αντιδρά το αργό

Χρυσός: Σε χαμηλό τριμήνου με «μπαμπούλα» την Fed 

gazzetta
gazzetta reader insider insider