Πετρέλαιο: Σε υποχώρηση την Πέμπτη αν και το brent μένει κοντά στα υψηλά του Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε υποχώρηση την Πέμπτη αν και το brent μένει κοντά στα υψηλά του Ιανουαρίου
Και οι δύο πετρελαϊκοί δείκτες αναφοράς βρίσκονται σε σταθερό ράλι από τον Ιούνιο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, με το brent να διατηρείται κοντά στα υψηλά του Ιανουαρίου, καθώς οι εικασίες για νέα αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ εξασθένησαν μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και ο OPEC παρέμεινε θετικός στις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς βρίσκονται σε σταθερό ράλι από τον Ιούνιο, με το αμερικάνικο πετρέλαιο να διαπραγματεύεται την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους και το brent να σημειώνει την υψηλότερη τιμή του από τον Ιανουάριο.

Το brent υποχώρησε 1,15 δολάρια ή 1,3%, στα 86,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI υποχώρησε 1,58 δολάρια ή 1,9%, στα 82,82 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επεκτάσεις στις περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, παράλληλα με τους φόβους για την προσφορά που προκαλούνται από την πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με κίνδυνο να απειλήσει τις ρωσικές αποστολές πετρελαίου.

Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι ο καταναλωτικός τομέας στην Κίνα έπεσε σε αποπληθωρισμό και οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν περαιγτέρω τον Ιούλιο, εγείροντας ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

«Τα δεδομένα της Κίνας γίνονται όλο και χειρότερα και αυτό θα δυσκολέψει την Κίνα να ενισχύσει την οικονομία της», δήλωσε στο Reuters ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC.

Για να στηρίξει τις τιμές, ο OPEC ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του την Πέμπτη ότι αναμένει υγιή αγορά πετρελαίου για το υπόλοιπο του έτους και παραμένει σταθερός στις προβλέψεις του για ισχυρή ζήτηση πετρελαίου το 2024, καθώς οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη βελτιώνονται ελαφρώς.

Τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο τροφοδότησαν εικασίες ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων.

Οι αγορές υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, υψηλότερη από την αναμενόμενη, κατά 5,85 εκατομμύρια βαρέλια, που αναφέρθηκαν την Τετάρτη, μετά από πτώση ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων έχουν ωθήσει τις τιμές της βενζίνης στο υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και επενδυτές και αναλυτές λένε ότι μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται εάν η ζέστη ρεκόρ του Ατλαντικού Ωκεανού φέρει τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού και διαταράξει τα διυλιστήρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ελαφριά υποχώρηση για 3η σερί ημέρα

Ευρωαγορές: Κέρδη με «καύσιμο» από αποτελέσματα και αμερικάνικο πληθωρισμό

Μακριά από το «ράλι» των διεθνών αγορών το Χρηματιστήριο - Συνέχεια συσσώρευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider