Wall Street: Κέρδη για τον Dow Jones λίγο πριν τα πρακτικά της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για τον Dow Jones λίγο πριν τα πρακτικά της Fed
Σε ανοδικό τέμπο κινείται ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones, με τους traders να αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Αρνητικός ο Nasdaq.

Σε ανοδικό τέμπο κινείται ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones, με τους traders να αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στην οποία είχε αυξήσει τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των 22 ετών.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,36% ή 127 μονάδων, στις 35.062 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,08% ή 3,54 μονάδες, στις 4.440 μονάδες. Πτωτικά κινείται ο Nasdaq, με απώλειες 0,20% ή 28 μονάδων, στις 13.602 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη ώθηση δίνουν στον Dow Jones οι μετοχές των Travelers Cos., Nike και Chevron που σημειώνουν κέρδη άνω του 1% έκαστη. Στο κόκκινο κινούνται αντίθετα μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως αυτές των JPMorgan Chase και Wells Fargo, μετά την προειδοποίηση της Fitch ότι μπορεί να χρειαστεί να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας αρκετών τραπεζών. Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει η Moody's την προηγούμενη εβδομάδα, υποβαθμίζοντας την αξιολόγηση 10 τραπεζών.

Στα μάκρο της ημέρας, ανέκαμψε η οικοδόμηση νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετά τη «βουτιά» στις ενάρξεις τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ήλθαν στη δημοσιότητα, η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 3,9% τον Ιούλιο, καθώς οι κατασκευαστές φαίνεται πως έσπευσαν να καλύψουν την ανάγκη των Αμερικανών για νέα σπίτια, την ώρα που οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών είναι υποτονικές. Στο μεταξύ, αύξηση 1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής αυτοκινήτων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για άνοδο 0,5% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Scope για Ελλάδα: Εξαιρετικό επίτευγμα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Stocker (Morgan Stanley): Κορυφαία επιλογή η Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider