Wall Street: Κάνει βήματα πίσω μετά τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κάνει βήματα πίσω μετά τα πρακτικά της Fed
Έχασαν μέρος της δυναμικής τους οι δείκτες της Wall Street μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για τον πληθωρισμό. 

Έχασαν μέρος της δυναμικής τους οι δείκτες της Wall Street μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για τον πληθωρισμό. Το μεγάλο ερώτημα για τους αξιωματούχους είναι εάν το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων είναι επαρκώς περιοριστικό για να επαναφέρει τον πληθωρισμό πίσω στο 2%.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση, του Ιουλίου, η Fed είχε αυξήσει τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των 22 ετών.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,11% ή 38 μονάδων, στις 34.984 μονάδες, ενώ νωρίτερα τα κέρδη του ξεπερνούσαν τις 100 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,02% ή 1,79 μονάδες, στις 4.436 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο Nasdaq, με απώλειες 0,31% ή 42 μονάδων, στις 13.588 μονάδες.

Στο κόκκινο κινούνται μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως αυτές των JPMorgan Chase και Wells Fargo, μετά την προειδοποίηση της Fitch ότι μπορεί να χρειαστεί να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας αρκετών τραπεζών. Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει η Moody's την προηγούμενη εβδομάδα, υποβαθμίζοντας την αξιολόγηση 10 τραπεζών.

Στα μάκρο της ημέρας, ανέκαμψε η οικοδόμηση νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετά τη «βουτιά» στις ενάρξεις τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ήλθαν στη δημοσιότητα, η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 3,9% τον Ιούλιο, καθώς οι κατασκευαστές φαίνεται πως έσπευσαν να καλύψουν την ανάγκη των Αμερικανών για νέα σπίτια, την ώρα που οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών είναι υποτονικές. Στο μεταξύ, αύξηση 1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής αυτοκινήτων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για άνοδο 0,5% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider