Δεύτερη ημέρα κερδών στις ευρωαγορές με τεχνολογική ώθηση - «Άλμα» 9% για την Ubisoft 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα κερδών στις ευρωαγορές με τεχνολογική ώθηση - «Άλμα» 9% για την Ubisoft 
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, δίδοντας συνέχεια στην ανοδική αντίδραση μετά τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας. 

Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, δίδοντας συνέχεια στην ανοδική αντίδραση μετά τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,7%, με τον τεχνολογικό κλάδο να κερδίζει 2,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 7.274 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 0,62% στις 7.242 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε 0,65% υψηλότερα στις 15.704 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB βρέθηκε 0,66% πάνω στις 28.172 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 0,59% στις 9.317 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της γαλλικής Ubisoft γνώρισε «άλμα» 9%, μετά την αναθεωρημένη προσφορά που κατέθεσε η Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard. Στη νέα συμφωνία, προβλέπεται πως τα δικαιώματα cloud για τα υπάρχοντα παιχνίδια για PC και κονσόλες της Activision θα εκχωρηθούν στη γαλλική εταιρεία παιχνιδιών, προτού ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft.

Τα βλέμματα στρέφονται, εν τω μεταξύ, και στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τα οποία βρέθηκε σε υψηλό δύο μηνών, με φόντο τις προαναγγελθείσες απεργίες σε βασική μονάδα εξαγωγής αερίου στην Αυστραλία.

Οι τιμές του φυσικού αερίου «εκτοξεύτηκαν», κλείνοντας 12% υψηλότερα τη Δευτέρα και διευρύνοντας την άνοδο του Αυγούστου. Την Τρίτη, το φυσικό αέριο παραδόσεως στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Άμστερνταμ διαπραγματεύεται στα 43,300 ευρώ/Mwh, σημειώνοντας άνοδο 6,18%.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης το συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, αναζητώντας ενδείξεις για τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Euroxx Sec: Περιθώριο ανόδου 30% για τις ελληνικές τράπεζες

Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Top pick η Alpha Bank

Αμερικανικές τράπεζες: Μετά την Moody's χτυπά και η S&P με υποβάθμιση 5 τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider