Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχίας για τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχίας για τη ζήτηση
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν σημαντικά για ακόμα μία εβδομάδα.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν σημαντικά για ακόμα μία εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης εν μέσω ενός κλίματος επιφυλακτικότητας στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, στο κάδρο των αναλυτών βρίσκονται και οι επιπτώσεις από το πέρασμα του τυφώνα Idalia από τον Κόλπο του Μεξικό, όπου βρίσκονται εκατοντάδες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εξελίξεις στην Γκαμπόν, όπου πραξικοπηματίες κατέλαβαν την εξουσία σε μία από τις πιο πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες της Αφρικής και μέλους του OPEC.

Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με κέρδη 0,6% ή 0,47 δολαρίων/βαρέλι στα 81,63 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να κλείνουν στα 85,86 δολάρια/βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,4%. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του brent από τις 14 Αυγούστου.

Τα συμβόλαια Νοεμβρίου -τα οποία είναι και τα πιο ενεργά στις συναλλαγές- ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 85,24 δολάρια/βαρέλι.

Σημειώνεται πως την εβδομάδα που τελείωσε στις 25 Αυγούστου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια, όπως ανέφερε η ΕΙΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κάμψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε υψηλά σχεδόν ενός μήνα ο χρυσός

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων σε Γερμανία και Ισπανία «πονοκεφαλιάζουν» την ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider