Τρίτος διαδοχικός μήνας κερδών για την τιμή του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτος διαδοχικός μήνας κερδών για την τιμή του πετρελαίου
Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα περίπου 3 εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου βρίσκοντας στήριξη στις προσδοκίες για πιο σφικτή προσφορά τους επόμενους μήνες.

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα περίπου 3 εβδομάδων έκλεισε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου βρίσκοντας στήριξη στις προσδοκίες για πιο «σφικτή» προσφορά τους επόμενους μήνες. Τα κέρδη της ημέρας συνέβαλαν στη μηνιαία άνοδο του «μαύρου χρυσού» κατά 2,2%. Είναι μάλιστα ο τρίτος διαδοχικός μήνας ανόδου.

Στις συναλλαγές της ημέρας, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 2 δολάρια ή κατά σχεδόν 2,5%, κλείνοντας στα 83,63 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρατείνει την περικοπή της παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν τη Ρωσία να ανακοινώνει τις λεπτομέρειες μια συμφωνίας με τα μέλη του OPEC+ για μείωση της προσφοράς πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider