Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή οικονομικών ειδήσεων από το εξωτερικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή οικονομικών ειδήσεων από το εξωτερικό
Με μικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Ευρώπης την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Ευρώπης την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο -0,03% και τις 458 μονάδες, με τους κλάδους να είναι μοιράσμενοι ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό πρόσημο.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων των αναλυτών για την τιμή του πετρελαίου σε έρευνα του Reuters - η πρώτη τέτοια κίνηση που γίνεται σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Αντιθέτως, πτωτικά κινούνται οι αυτοινητοβιομηχανίες μετά από έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo που «συνέλαβε» την απογόητευση των επιχειρήσεων του κλάδου: σχεδόν οι μισές ανέφεραν πως η έλλειψη παραγγελιών καθυστερεί την παραγωγή.

Στα ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινείται με οριακά κέρδη στις 15.954 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει επίσης οριακή άνοδο στις 7.323 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,30% στις 7.460 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 9.518 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται οριακά στις 28.859 μονάδες.

Ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε τον Αύγουστο με απώλειες 2,8%, εν μέσω αβεβαιότητας για την πορεία των επιτοκίων, τα ασθενή ευρωπαϊκά στοιχεία και την κινεζική οικονομία. Το Πεκίνο σήμερα έδωσε ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία με τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τον δείκτη PMI που έδειξαν αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας.

Οι ΗΠΑ αναμένεται σήμερα να ανακοινώσουν τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με τους οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Dow Jones να βλέπουν προσθήκη 170.000 θέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξήσεις στις προμήθειες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών σχεδιάζουν Visa και Mastercard

Ποιες άλλες εθνικότητες ζουν μόνιμα στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider