Ισχυρή διόρθωση στην Wall Street μετά το ράλι - Νέο «άλμα» 6% για την Arm

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή διόρθωση στην Wall Street μετά το ράλι - Νέο «άλμα» 6% για την Arm
Οι επενδυτές αξιολογούν όλα τα νέα στοιχεία για τις επιδόσεις και τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Τελευταία ενημέρωση 20:37

Απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς εξασθενεί ο αέρας αισιοδοξίας που έφερε ισχυρά κέρδη για τις μετοχές στην Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν όλα τα νέα στοιχεία για τις επιδόσεις και τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 2837 μονάδων ή 0,81% και βρίσκεται στα επίπεδα των 34.625 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,17% και διαμορφώνεται στις 4.452 μονάδες. Ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος διολισθαίνει 1,62% και βρίσκεται στις 13.700 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, νέα άνοδο σχεδόν 6% καταγράφει η μετοχή της Arm -η οποία εισήχθη την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την μεγαλύτερη IPO μέχρι στιγμής για το 2023 και στο ντεμπούτο της σημείωσε «άλμα» 25%-, ενώ σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 4% διαπραγματεύεται ο τίτλος της Lennar. Πτώση άνω του 4% καταγράφει και η μετοχή της Adobe.

Την ίδια στιγμή, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων εργαζομένων σε μονάδες παραγωγής των GM, Ford και Stellantis ωθούν πτωτικά τις μετοχές των κολοσσών του κλάδου, με τις Ford και GM να χάνουν 1,7% και 1,5% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως οι δείκτες στην αμερικανική αγορά οδεύουν προς θετικό κλείσιμο σε επίπεδο εβδομάδας, με τον Dow Jones να ενισχύεται περίπου 1%, ενώ S&P και Nasdaq κερδίζουν 1,1% και 1,2% αντίστοιχα.

Μάκρο

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης μετά την ισχυρή πτώση του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of New York.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Empire State της New York Fed που μετρά τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 21 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 1,9 μονάδες, τη στιγμή που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ηπιότερη βελτίωση στις -10 μονάδες.

Σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης είχε υποχωρήσει κατά 20,1 μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, άνοδο 0,5% σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ-Ιρλανδία: Πρόστιμο 345 εκατ. ευρώ στο TikTok

Ιστορική «κατρακύλα» για το ευρώ μετά το ρεκόρ στα επιτόκια από την ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider