Ήπια άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια
Για τα καλά σε ρυθμούς... Fed η αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21.29

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να κινείται πλέον για τα καλά σε ρυθμούς... Fed, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την Τετάρτη θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την επιτοκιακή της πολιτική, με την συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών να εκτιμούν πως η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της στα τρέχοντα επίπεδα.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει μικρά κέρδη 0,13% στις 34.662 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,17% στις 4.457 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 13.729 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,15%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 2% καταγράφει η μετοχή της Apple, καθώς οι αναλυτές των Goldman Sachs και Morgan Stanley εκτιμούν πως η ζήτηση των νέων iPhone θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στον αντίποδα συνεχίζονται οι απώλειες στους τίτλους των κολοσσών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα συνδικάτα των εργαζομένων. Η μετοχή της Ford υποχωρεί περίπου 2%, ενώ 1% χάνουν οι τίτλοι των Stellantis και GM.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, o Dow Jones έκλεισε οριακά σε θετικό έδαφος, σε αντίθεση με τους S&P 500 και Nasdaq, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη δεύτερη διαδοχική τους «κόκκινη» εβδομάδα.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον απομακρύνεται από τα μάκρο -και ειδικά αυτά για την πορεία του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη- και στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της FOMC της Fed, με την Τράπεζα να αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναλυτές δίνουν μόλις 31% πιθανότητες για μία επιστροφή στις αυξήσεις στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στη δέκατη διαδοχική αύξηση των βασικών της επιτοκίων, εντείνοντας τη νομισματική σύσφιξη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη από το καλοκαίρι του 2022, με το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων διαμορφώνεται στο 4%, στο υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ το 1999, ενώ τον Ιούλιο του 2022 βρισκόντουσαν στο -0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Alibaba δίνει «ανάσα» στην τουρκική οικονομία με επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο: «Φλερτάρει» με τα 95 δολάρια το Brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider