Wall Street: Ψάχνει θετική αντίδραση μετά τις βαριές απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ψάχνει θετική αντίδραση μετά τις βαριές απώλειες
Διορθώνουν ελαφρώς σήμερα οι δείκτες στην Wall Street, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες, καθώς τα αμερικανικά ομόλογα υποχωρούν από τα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 που εκτινάχθηκαν χθες.

Διορθώνει ο S&P 500, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες, καθώς τα αμερικανικά ομόλογα υποχωρούν από τα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 που εκτινάχθηκαν χθες. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα πιο αδύναμα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,10% στις 32.969 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,1% στις 4.233 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 0,37% μονάδες στις 13.108 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ξεκίνησαν να ανεβαίνουν από τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πιθανότητα αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής της Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι ότι οι πιο «σφιχτές» συνθήκες δανεισμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Μάλιστα οι επενδυτές προετοιμάζονται για απόδοση στα 10ετή των ΗΠΑ στο 5% για πρώτη φορά από το 2007, αφού εκτινάχθηκαν στο 4,85% αυτή την εβδομάδα.

Μάκρο

Σύμφωνα με έκθεση της ADP, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα την ΗΠΑ το γ' τρίμηνο του 2023, αυξήθηκην κατά 89.000 τον Σεπτέμβριο, χάνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που μιλούσαν για 160.000 θέσεις εργασίας, όπως και τις θετικά αναθεωρημένες του Αυγούστου που τις υπολόγιζαν στις 180.000.

Επιχειρήσεις

Σήμερα η General Motors ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 21,4% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, αφού η συνεχιζόμενη απεργία του συνδικάτου United Auto Workers φαίνεται πως δεν επηρέασε τα μεγέθη των αυτοκινητοβιομηχανιών της Αμερικής. Στον ίδιο κλάδο, η Ford ανακοίνωσε αύξηση κατά 7,7% στις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, με τις αυξημένες πωλήσεις των παραδοσιακών pickup trucks να επιδρούν καταλυτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider