Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο μετά το «άλμα» της Δευτέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο μετά το «άλμα» της Δευτέρας
Με ήπια πτώση έκλεισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου.

Με ήπια πτώση έκλεισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, χάνοντας ένα μικρό μέρος από τα ισχυρά κέρδη που αποκόμισαν την Δευτέρα, στον απόηχο των επιδρομών της Χαμάς σε πόλεις του Ισραήλ το Σάββατο και τη νέα «ανάφλεξη» στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 85,97 δολαρίων/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,41 δολαρίων/βαρέλι ή 0,5%. Χθες, το αμερικανικό αργό είχε κερδίσει 4,3%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να κλείνουν στα 87,65 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,6%, μετά την άνοδο 4,2% που σημείωσαν τη Δευτέρα.

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει επιταχύνει την αστάθεια του πετρελαίου, μετά από σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές τον περασμένο μήνα, καθώς οι οικονομικές ανησυχίες επιβαρύνουν το ράλι που στηρίζεται στις περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Ενώ ο ρόλος του Ισραήλ στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου είναι περιορισμένος, το ξέσπασμα της βίας απειλεί να εμπλέξει τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ιράν. Οποιαδήποτε αντίποινα κατά της Τεχεράνης, η οποία υποστηρίζει τη Χαμάς, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διέλευση πλοίων μέσω του στενού του Ορμούζ, ενός ζωτικού διαύλου που μεταφέρει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου αργού και τον οποίο η ιρανική κυβέρνηση απείλησε προηγουμένως να κλείσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Το peak της ζήτησης στο επίκεντρο της COP28

«Πυρά» Ερντογάν στις ΗΠΑ για την αποστολή αεροπλανοφόρου στα ανοικτά του Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider