Τριήμερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριήμερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο
Εγκατέλειψε τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα το πετρέλαιο, υποχωρώντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Εγκατέλειψε τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα το πετρέλαιο, υποχωρώντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έκαναν «αρνητικό γύρισμα» λίγο μετά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια.

Παράλληλα, οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή στα τελευταία στοιχεία που έδειξαν αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για δεύτερη εβδομάδα, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή του αμερικανικού αργού τύπου WTI, συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 0,7% στα 80,44 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Αυγούστου.

Το Brent παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε πτώση 0,5% σρα 84,63 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, το φυσικό αέριο συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου γνώρισε «βουτιά» 2,3% στα 3,49 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, μετά το χθεσινό «άλμα» 6,7%.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, προχωρώντας στη δεύτερη συνεχόμενη παύση στον κύκλο των αυξήσεων, κρούοντας πάντως «καμπανάκι» για την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τον πιθανό αντίκτυπο στην οικονομία και στον πληθωρισμό, ενώ αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για νέα αύξηση μελλοντικά.

Η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 ετών, στο εύρος του 5,25% - 5,5% (όπου διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο), σε μία κίνηση που είχε προεξοφληθεί από τις αγορές.

«Οι πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές και πιστωτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις είναι πιθανό να επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα, τις προσλήψεις και τον πληθωρισμό» σημειώνει, παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Fed.

«Η έκταση αυτών των επιπτώσεων παραμένει αβέβαιη» σημειώνει. «Η Επιτροπή παραμένει ιδιαίτερα προσεκτική πληθωριστικούς κινδύνους» τονίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτωτικά αντέδρασε ο χρυσός στην ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια

Χρηματιστήριο: Άνοδος με νέα «βουτιά» του τζίρου

Συνεχίζουν το ανοδικό τους σερί οι ευρωγορές - Κέρδη για τρίτη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider