Επιστροφή στα κέρδη για την Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για την Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα
Σε χαμηλά δύο μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Τελευταία ενημέρωση 21.40

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, με την αισιοδοξία να επιστρέφει σταδιακά στους επενδυτικούς κύκλους, μετά την «παγωμάρα» που επικράτησε την Τρίτη στην αγορά, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει άμεσα στην μείωση των επιτοκίων, όπως έδειξαν τα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,32% στις 35.201 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,22% στις 4.548 μονάδες. Στο +0,29% και στις 14.242 μονάδες κινείται ο Nasdaq.

Στο ταμπλό η Nvidia υποχωρεί κατά 2,35% στα 486 δολάρια, παρά το γεγονός πως χθες ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών έσοδα, τα οποία κατέγραψαν ετήσιο «άλμα» 206% για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Οκτωβρίου και διαμορφώθηκαν στα 18,12 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, η απόδοση στο 10ετές ομόλογο καταγράφει πτώση μεγαλύτερη των 2 μονάδων βάσης στο 4,394. Οι αποδόσεις συνεχίστηκαν να αποκλιμακώνονται και στο 30ετές ομόλογο, που έπεσε κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης στο 4,54%, στο χαμηλότερο σημείο από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, «βουτιά» καταγράφουν οι μετοχές της ενέργειας μετά την αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC+ (από τις 25 έως τις 26 Νοεμβρίου για τις 30 Νοεμβρίου), στην οποία φέρεται πως θα εξεταστεί η πιθανότητα περαιτέρω περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου. Η μετοχή της APA Corp υποχωρεί κατά 2,46%, της Marathon Oil Corp κατά 1,62% και της Devon Energy Corp κατά 1,79%.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, οι δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος με τους S&P 500 και Nasdaq να τερματίζουν ένα κερδοφόρο σερί πέντε ημερών, καθώς το εντυπωσιακό ράλι του Νοεμβρίου έκανε προσωρινή παύση.

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), ενώ την Παρασκευή οι συναλλαγές θα έχουν περιορισμένη διάρκεια.

Μάκρο

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι νέες αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας στις ΗΠΑ, διολισθαίνοντας στις 209.000, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι αρκετά εύρωστη, αν και η έκθεση άφησε να διαφανούν μια σειρά προβλημάτων.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 24.000 από τις 233.000 που αναθεωρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη με τους οικονομολόγους να προβλέπουν τα νέα εβδομαδιαία αιτήματα έως τις 18 Νοεμβρίου σε 229.000 συνολικά.

Επίσης σε πτώση βρίσκονται οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, δείχνοντας ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης μεταξύ των κατασκευαστών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg. Οι παραγγελίες για διαρκή ή μακράς διαρκείας αγαθά μειώθηκαν κατά 5,4% τον Οκτώβριο λόγω λιγότερων συμβολαίων για επιβατικά αεροπλάνα Boeing, αλλά οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές ανέφεραν επίσης κάπως χαμηλότερη ζήτηση. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πτώση 3,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση του OPEC - «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο

Binance: Παραιτήθηκε ο CEO - Δήλωσε ένοχος για παραβίαση των νόμων για αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider