Μικρή άνοδος για το χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος για το χρυσό
Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν από το χαμηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη καταγράφοντας οριακή άνοδο και δίνοντας μία μικρή ανάσα στους επενδυτές.

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν από το χαμηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη καταγράφοντας οριακή άνοδο και δίνοντας μία μικρή ανάσα στους επενδυτές που σήμερα πήραν στα χέρια τους σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στην Αμερική, ενώ αύριο θα πάρουν σειρά εκείνα για τις μισθοδοσίες. Και τα δύο θα παίξουν το δικό τους ρόλο στις αποφάσεις της Fed για το πως θα κινηθεί μέσα στο 2024 όσον αφορά την μείωση των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.042,79 δολ. ανά ουγγιά, μία ημέρα μετά το χαμηλότερο επίπεδο του από τις 21 Δεκεμβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού των ΗΠΑ κέρδισαν 0,4%, στα 2.050,30 δολάρια ανά ουγγιά.

«Οι ταύροι της αγοράς χρυσού χρειάζονται μια νέα σπίθα για να ξεκινήσουν ένα ράλι τιμών», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals. Όμως, «αν τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας γίνουν ισχυρότερα, αυτό θα ασκήσει κάποια πίεση στις τιμές και πιθανότατα θα ανατρέψει τις προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις των επιτοκίων της Fed», πρόσθεσε ο Wyckoff.

Στις 164.000 ανήλθαν οι νέες προσλήψεις τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, σε μια ένδειξη πως η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. Η αύξηση ήταν η μεγαλύτερη σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση των προσλήψεων κατά 130.000. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν επίσης για την τελευταία ολόκληρη εβδομάδα του 2023, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Eπίσης, σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών, στις 202.000, υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν για επίδομα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα του 2023. Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 18.000 από το αναθεωρημένο μέγεθος των 220.000 αιτήσεων. Οικονομολόγοι είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 219.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδα έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Οι επενδυτές προβλέπουν περίπου 65% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση πολιτικής της 19-20 Μαρτίου, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider