Συνεχίζει προς υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει προς υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Με ΔΕΗ, τράπεζες και τον όμιλο Στασινόπουλου συνεχίζει προς υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ.

Τελ. ενημέρωση 13:40

Ακόμη μεγαλύτερη δύναμη αρχίζει να βγάζει η αγορά, διασπώντας χθες δύο κορυφές και βάζοντας πλώρη για τα υψηλά που κατέγραψε στα τέλη Ιουλίου στις 1.351,68 μονάδες, με απώτερο στόχο τις 1.380.

Μετά από την μεγάλη σε διάρκεια συσσώρευση, η αγορά δείχνει να κινείται δυναμικά προς τα πάνω, με τους παράγοντες της αγοράς και τα γραφήματα να δείχνουν μια πιο πιθανή κίνηση προς τις 1.400 μονάδες παρά μια ήπια διόρθωση προς τις 1.300 μονάδες, ειδικά μάλιστα αν η αγορά διασπάσει αποφασιστικά το επίπεδο των 1.352,68 μονάδων.

Μάλιστα, δεν είναι ότι η αγορά ανεβαίνει με τυχόν «παιχνίδια» των market makers και δυνητικούς εγκλωβισμούς, η αγορά ανεβαίνει με τζίρους και διασπώντας κρίσιμες αντιστάσεις, με το ημερήσιο γραφήμα του ΓΔ να βγάζει μια νέα δύναμη καθώς ο MACD «κρόσαρε» τον trigger ενεργοποιώντας αρκετά επιθετικά αγοραστικές κινήσεις, που συνοδεύονται και από την επιστροφή των ξένων.

Ήδη τα διαγράμματα σε αρκετές μετοχές όπως στις τράπεζες, τη ΔΕΗ, τη Μυτιληναίος και τα χαρτιά του ομίλου Στασινόπουλου, «έχουν πάρει φωτιά». Σήμερα, Jefferies και Euroxx ψήλωσαν και άλλο τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες με buy και overweight σύσταση αντίστοιχα.

«Η εβδομάδα και η χρονιά ξεκίνησε με κέρδη με τα στατιστικά να θέλουν ένα January effect να παίρνει σάρκα και οστά. Η ρευστότητα αρχίζει και διαχέεται και σε τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης ενώ η πρώτη εβδομάδα του έτους μας δείχνει ότι αρκετά κεφάλαια τοποθετούνται σε τίτλους και εταιρίες οι οποίες υπό απόδωσαν την προηγούμενη χρονιά με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ΕΛΧΑ και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ή ακόμα και του ΟΤΕ που κατάφερε να κλείσει με απώλειες πάνω από 10% το 2023. Αν δούμε κλαδικά το τι συμβαίνει φαίνεται ότι ο κλάδος της πληροφορικής έχει πάρει και πάλι σκυτάλη μετά την πλάγια κίνηση του τελευταίου διαστήματος ενώ οι κατασκευές συνεχίζουν το ράλι του τελευταίου διαστήματος», αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.

«Τεχνικά τώρα το 1.300 τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα γίνεται από αντίσταση στήριξη και πλέον είναι ορατός ο στόχος του 1.330-1.351 θυμίζοντας ότι το 1.351 είναι και το υψηλό του προηγούμενου έτους. Tα stop μας πλέον έχουν ανέβει αισθητά σε ημερήσιο επίπεδο μιας και το stop στο ΓΔ είναι στο 1.283, στον FTSE25 στο 3095 και στον τραπεζικό στο 1.049 σε κλεισίματα ημέρας», επισημαίνει ο Η. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ καταγράφει άνοδο 0,83% στις 1.341,59 μονάδες, με τον τζίρο στα 47 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,81% και ο τραπεζικός 2,11% στις 1.117,32 μονάδες.

Στις τράπεζες η ETE ξεχωρίζει ξανά με άνοδο 2,93% στα 6,74 ευρώ, την Πειραιώς στο 1,41% και τη Eurobank στο 2,19% και τα 1,655 ευρώ. Κέρδη 1,36% για την Alpha.

Ράλι ξανά για τη ΔΕΗ στο 1,83% και τα 12,27 ευρώ όπως και για ΕΧΑΕ στο 2,36% και Ελλάκτωρ στο 1,14%.

Ισχυρή άνοδος επίσης για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 2,21% και τα 13,88 ευρώ, αλλά και για τα διυλιστήρια, την Aegean στο 1,55% και τα 11,78 ευρώ και τη Sarantis στο 2,12% και νέα υψηλά.

Κατοχύρωση κερδών σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Jumbo αλλά και Lamda που συνεχίζει να υστερεί στην ανοδική κίνηση, όπως και η Fourlis από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Ολοταχώς προς υψηλότερα επίπεδα οι ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι - Κορυφαία επιλογή η Εθνική

Euroxx: «Φθηνές» οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Έχει δρόμο το ανοδικό σερί - Νέες τιμές στόχοι

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο στις Κατασκευές – Προοπτικές, «γκρίζες» ζώνες, ανταγωνισμός και συμμαχίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider