Ευρωαγορές: Ενισχυμένος κατά 2,3% τον Μάιο ο Stoxx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ενισχυμένος κατά 2,3% τον Μάιο ο Stoxx
Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και τις επιπτώσεις τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και τις επιπτώσεις τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 2,6% τον Μάιο, ελαφρώς υψηλότερος από το 2,5% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 517,95 μονάδες, με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους να κλείνουν σε θετικό έδαφος, αν και εκείνος της τεχνολογίας έχασε 1,48%. Ο Stoxx 600 τον Μάιο κατέγραψε κέρδη 2,3%, τα περισσότερα από τον Μάρτιο σύφμωνα με στοιχεία της Refinitiv. Ο Eurostoxx 50 κινήθηκε στις 4.979 μονάδες στο οριακό -0,05%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε στο -0,07% και στα επίπεδα των 18.483 μονάδων, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,18% στις 7.992 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ολοκλήρωσε ενισχυμένος κατά +0,54% στις 8.275 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σκαρφάλωσε κατά 0,13% στις 34.492 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 11.322 μονάδες, στο -0,14%.

Η βρετανική αλυσίδα JD Sports υποχώρησε κατά 4,71%, μαζεύοντας τις απώλειες που είχαν φτάσει στο -12%, μετά την ανακοίνωση πτώσης στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο.

Σε άλλα οικονομικά νέα, τα στοιχεία από την Ιταλία, έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο, με παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης να αναμένεται για το υπόλοιπο του έτους. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου ανήλθε σε 0,7% από 0,6% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Επιβεβαιώνει τη νομισματική παρέμβαση 62 δισ. δολαρίων για να σώσει το γιεν

Κόκκινος ο Μάιος στο Χρηματιστήριο - Συνέχεια στο πτωτικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider