Τέταρτος μήνας κερδών για το χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέταρτος μήνας κερδών για το χρυσό
Υποχώρησαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις εκτιμήσεις,

Υποχώρησαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις εκτιμήσεις, αν και οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια φέτος διατήρησαν τον χρυσό σε τροχιά για την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο.

Ο χρυσός spot έχασε τα αρχικά κέρδη της Παρασκευής για να κλείσει με πτώση 0,7% στα 2.325,67 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,9% χαμηλότερα στα 2.346,4 δολάρια ανά ουγγιά.

Ωστόσο, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 1,8% σε μηνιαία βάση. Στις 20 Μαΐου, οι τιμές έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 2.449,89 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Ο χρυσός υποχωρεί παρά τη φιλική έκθεση PCE και τις χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες, που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν βραχυπρόθεσμη εξάντληση σε ένα αξιοσημείωτο ράλι το 2024», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Δείκτης Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός PCE αυξήθηκε κατά 2,7% όπως αναμενόταν.

«Πολλοί διοικητές της Fed είπαν ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες πιο ήπιου πληθωρισμού για να πειστούν ότι είναι ασφαλές να μειώσουν τα επιτόκια. Μια κίνηση του επιτοκίου Σεπτεμβρίου παραμένει κοντά σε μια αναστροφή νομίσματος, αν και οι πιθανότητες θα αυξηθούν ελαφρώς μετά από τα σημερινά στοιχεία», δήλωσε ο Wong.

Οι έμποροι πρόσθεσαν την Παρασκευή στα στοιχήματα ότι η Fed θα πραγματοποιήσει μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αφού μια έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει σημειώσει μικρή πρόοδο προς τον στόχο του 2% της Fed τον περασμένο μήνα.

Η πρόεδρος της Dallas Fed Bank, Lorie Logan, δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να οδεύει προς τον στόχο του 2% της Fed, αλλά σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ενισχυμένος κατά 2,3% τον Μάιο ο Stoxx

Ιαπωνία: Επιβεβαιώνει τη νομισματική παρέμβαση 62 δισ. δολαρίων για να σώσει το γιεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider