Μετά βίας κέρδη στην Wall Street - Τα βλέμματα στη λήξη του εξαμήνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά βίας κέρδη στην Wall Street - Τα βλέμματα στη λήξη του εξαμήνου
Μικρά κέρδη κατάφερε μετά βίας να εξασφαλίσει η Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τοποθετήσεις τους λίγο πριν λήξει το α΄εξάμηνο το οποίο σημαδεύτηκε από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

Μικρά κέρδη κατάφερε μετά βίας να εξασφαλίσει η Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τοποθετήσεις τους λίγο πριν λήξει το α΄εξάμηνο το οποίο σημαδεύτηκε από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,04% στις 39.127 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε στο +0,16% και τις 5.477 μονάδες, αντιστρέφοντας τις απώλειες που «έγραφε» νωρίτερα. Ο Nasdaq πρόσθεσε 0,49% στις 17.805 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται σε τροχιά για εξαμηνιαία κέρδη άνω του 18% κυρίως χάρη στο εκρηκτικό ράλι της Nvidia. Αφού κινήθηκε πτωτικά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η μετοχή της Nvidia έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,25%. Ήταν μια ήπια μεταβολή μετά το +7% της Τρίτης. Η κεφαλαιοποίηση ύψους 3,1 τρισ. δολαρίων της κατασκευάστριας τσιπ πλέον κυριαρχεί στον S&P 500, ενώ η εκτόξευση της μετοχής κατά 150% το 2024 έχει προκαλέσει νευρικότητα πως άλλες μετοχές δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στο ράλι της χρονιάς.

Το κλίμα στην Wall Street ήταν υποτονικό και εν αναμονή των φρέσκων στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναμένονται την Παρασκευή με τη δημοσιοποίηση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών. Η Fed παρακολουθεί στενά αυτόν τον δείκτη και οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι πως η Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή αργότερα φέτος εάν οι πιέσεις στις τιμές εξακολουθήσουν να αμβλύνονται.

Οι περισσότερες μετοχές του S&P 500 κινήθηκαν πτωτικά σήμερα, αλλά υπήρξαν και μερικές εξαιρέσεις. Η FedEx έκανε άλμα 12%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη δ' τριμήνου. Κέρδη 21% για τη μετοχή της Rivian Automotive μετά την ανακοίνωση της Volkswagen ότι θα επενδύσει έως και 5 δισ. δολάρια στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων

Μάκρο

Πτώση 11,3% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο στις 619.000, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 698.000 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Το νούμερο είναι εποχικά προσαρμοσμένο και υπολογίζει πόσα σπίτια θα χτίζονταν στη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους εάν οι οικοδόμοι συνέχιζαν με τον ίδιο ρυθμό κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider