Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με τεχνοράλι - Ρεκόρ για S&P και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με τεχνοράλι - Ρεκόρ για S&P και Nasdaq
Για πρώτη φορά ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.600 μονάδες.

Με νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500 που έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 5.600 μονάδες αλλά και για τον Nasdaq, ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στην Wall Street την Τετάρτη, με ώθηση από το ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές των ημιαγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευρυμένος S&P 500 βρέθηκε στις 5.633 μονάδες με άνοδο 1,02%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,09% στις 39.721 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ισχυροποιήθηκε 1,18% στις 18.647 μονάδες, σημειώνοντας επίσης ρεκόρ.

Οι μετοχές των τσιπ ξεχώρισαν στις συναλλαγές με την μετοχή της Taiwan Semiconductor να προσθέτει σχεδόν 3% μετά την ανακοίνωση εσόδων για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Αντίστοιχα κινήθηκαν και οι μετοχές των Qualcomm και Broadcom με κέρδη 0,8% και 0,7% αντίστοιχα. Η «αγαπημένη» της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia, κατέγραψε άνοδο 2%.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος ότι η αύξηση των τιμών επιβραδύνεται επαρκώς προς τον στόχο του 2%.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ενώπιον των νομοθετών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μετά την χθεσινή του κατάθεση ανέφερε:

«Πιστεύω ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το ερώτημα είναι αν είμαστε πεπεισμένοι ότι αποκλιμακώνεται προς τον στόχο του 2%. Και δεν είμαι έτοιμος να το πω αυτό με σιγουριά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφατες μετρήσεις για την εξέλιξη των τιμών έδειξαν «ήπια περαιτέρω πρόοδο». Έτσι, «περισσότερα καλά στοιχεία» θα ενίσχυαν την εμπιστοσύνη της κεντρικής τράπεζας.Παράλληλα, απέφυγε να δώσει ισχυρά μηνύματα για τα επιτόκια, αν και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αντιμετωπίζουν κινδύνους τόσο αν κινηθούν πολύ γρήγορα, όσο και αν λάβουν δράση πολύ αργά. Τα σχόλια του Πάουελ υποδηλώνουν ότι η FOMC είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια κατά τη διήμερη συνεδρίαση στις 30-31 Ιουλίου.

Οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με την ανακοίνωση της έκθεσης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: Δεν είμαι ακόμη βέβαιος για τον πληθωρισμό

Κέρδη για τον χρυσό δια στόματος Πάουελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider