Κέρδη για τον χρυσό δια στόματος Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό δια στόματος Πάουελ
Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη, αντλώντας ώθηση από τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Άνοδο κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη, αντλώντας ώθηση από τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως δεν αργεί η ώρα που η Fed θα μειώσει τα επιτόκιά της, εν αναμονή και των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως σχετικά με ένα επικείμενο χρονοδιάγραμμα για ψαλίδισμα στο κόστος δανεισμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά spot κέρδισε 0,3% στα 2.370,89 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου άγγιξε τα 2.379,70 δολάρια με άνοδο 0,5%. Το ασήμι απώλεσε 0,1% στα 30,77 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε 1% στα 994,10 δολάρια και το παλλάδιο ισχυροποιήθηκε 0,6% στα 986,03 δολάρια.

«Ο Πάουελ δεν επιφύλασσε καμία "γερακίσια" έκπληξη στην ομιλία του στη Γερουσία χθες και αυτό κάπως καθησύχασε την αγορά σχετικά με τις όποιες αντιλήψεις ότι η Fed δεν θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια φέτος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Kitco Metals.

Υπενθυμίζεται πως ο χρυσός είναι ελκυστικότερος για τους επενδυτές όταν τα επιτόκια μειώνονται, με τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και στις τιμές παραγωγού την Παρασκευή. «Εάν αυτές οι εκθέσεις επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις, τότε μπορούμε να δούμε τις αγορές χρυσού - αργύρου να συνεχίζουν να διαπραγματεύονται υψηλότερα», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Κέρδη καθώς η αβεβαιότητα για την Γαλλία υποχώρησε

Οι αποκοπές μερισμάτων δεν άφησαν το ΧΑ να «ανασάνει»

Τριπλό... «χτύπημα» για την Volkswagen: «Αγκάθι» η Audi - Απώλειες για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider