«Κοκκίνισαν» οι ευρωαγορές: Απώλειες 1% στην εβδομάδα της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κοκκίνισαν» οι ευρωαγορές: Απώλειες 1% στην εβδομάδα της ΕΚΤ
Στα «κόκκινα» τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην σκιά της ΕΚΤ και της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ - Απώλειες άνω του 1% στο Παρίσι.

Πτωτικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο που έχει στις χρηματοπιστωτικές αγορές η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήδη οι traders μετρούν αντίστροφα για την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και τη Συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, αν και έχει προεξοφλεί ευρέως πως η κουβέντα για μειώσεις επιτοκίων θα εκκινήσει εκ νέου από Σεπτέμβριο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 που την Παρασκευή σκαρφάλωσε σε υψηλό μήνα, υποχώρησε 1,02% στις 518,73 μονάδες, με όλους τους επιμέρους κλάδους να διαπραγματεύονται στα «κόκκινα». Των απωλειών ηγήθηκε ο κλάδος των εξορύξεων με πτώση 2,1%, ακολουθούμενος από τις υπηρεσίες που απώλεσε 1,67%, ενώ έπονται οι βασικοί πόροι στο -1,20%. Ο Eurostoxx 50 αποδυναμώθηκε 1,22% στις 4.981 μονάδες μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου διολίσθησε 0,85% στις 8.182 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε 0,84% στις 18.590 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,19% στις 7.632 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,59% στις 34.375 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 με -0,96% διαμορφώθηκε στις 11.143 μονάδες.

Στο ταμπλό, κατρακύλησε 16% η μετοχή της Burberry, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αφού η εταιρεία πολυτελών ειδών ανακοίνωσε «απογοητευτικά» αποτελέσματα α' τριμήνου που την οδήγησαν στην αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και στην περικοπή του μερίσματος. Ακόμη, βουτιά 9,78% κατέγραψε η μετοχή της Swatch στο Χρηματιστήριο της Ελβετίας, μετά από πτώση στα συνολικά κέρδη λόγω μειωμένων πωλήσεων στην αγορά της Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Swatch: Διψήφιες απώλειες για τη μετοχή μετά την «βουτιά» 70% στα κέρδη - «Πληγή» η κινεζική αγορά

Πολωνία: Συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιων πόρων ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ζελένσκι: Νέα ειρηνευτική σύνοδος κορυφής τον Νοέμβριο - Η Ρωσία θα πρέπει να συμμετάσχει

gazzetta
gazzetta reader insider insider