Διεθνείς πιέσεις περνάνε στο Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνείς πιέσεις περνάνε στο Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο οι τράπεζες
Πιέσεις περνάνε στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες να βρίσκονται στο κόκκινο. Βουλιάζει ο τζίρος.

Τελ. ενημέρωση 13:05

Πτώση με χαμηλό τζίρο καταγράφεται στο Χρηματιστήριο, απόρροια των πιέσεων που καταγράφονται κυρίως στα futures της αμερικανικής αγοράς και του sell off στην Tesla.

Οι τράπεζες και κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών, με την Πειραιώς να μην αντέχει και σήμερα υποχωρώντας πάνω από 1,4% με υψηλό τζίρο. Αποδεικνύεται λοιπόν η χθεσινή εικόνα του insider.gr πως υπάρχει επίμονος πωλητής από πίσω που προσπαθεί να βγει από την τράπεζα, σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα έχει βουλιάξει και τέτοια κινήσεις προκαλούν ισχυρές πιέσεις σε μετοχές.

Η μετοχή έχασε χθες το κρισιμο επίπεδο των 3,934 ευρώ και σήμερα και τα 3,88 ευρώ περίπου. Μένει να φανεί που θα σταματήσουν οι πωλήσεις καθώς αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και σε ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ.

Κόντρα στα όσα παρατηρούνται τις δύο τελευταίες μερές στο ταμπλό, η Euroxx, αναμένει ένα ακόμη τρίμηνο ισχυρών επιδόσεων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με περαιτέρω αναβαθμίσεις του guidance, με το «χορό» των τραπεζικών αποτελεσμάτων να ανοίγει στις 31 Ιουλίου από την Τράπεζα Πειραιώς (πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης) και τη Eurobank (στο κλείσιμο της συνεδρίασης).

Η Χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «overweight» και για τις τέσσερις τράπεζες, με τιμή στόχο για τη Eurobank στα 2,50 ευρώ, για την Εθνική στα 9,80 ευρώ, για την Alpha Bank στα 2,40 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,40 ευρώ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί και σήμερα κατά 0,62% στις 1.471,03 μονάδες, με τον τζίρο να βυθίζεται κάτω από τα 34 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,71% και ο τραπεζικός κατά 1,22% στις 1.328,23 μονάδες.

Στις τράπεζες, νέο βύθισμα καταγράφει η Πειραιώς κατά 1,43% στα 3,864 ευρώ, με την Alpha Bank στο -1,48% και την ΕΥΡΩΒ στο -1,35%. Απώλειες 0,71% για την ΕΤΕ στα 8,39 ευρώ.

Παράλληλα απώλειες άνω του 1% καταγράφει η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΤΕ, και η Σαράντης με την Optima. Άμυνες με κέρδη βγάζουν Titan, Jumbo και Metlen με χαμηλούς ωστόσο τζίρους. Ήπια άνοδο 0,10% για την ΤΕΝΕΡΓ.

Απώλειες 0,69% για τον ΟΠΑΠ, 0,3% για την ΕΕΕ και 0,83% για τη Cenergy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider