Με νέα ρεκόρ στην εβδομάδα των αποτελεσμάτων η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέα ρεκόρ στην εβδομάδα των αποτελεσμάτων η Wall Street
Για πρώτη φορά πάνω από τις 43.000 ο Dow Jones. Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500.

Κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στην αρχή της εβδομάδας, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν νέα επίπεδα ρεκόρ. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο θα ενισχυθεί η αγορά.

Σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,47%, ή 201,36, ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά στις 43.065 μονάδες, και ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε 0,81% στις 5.861 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Στον τεχνολογικό κλάδο ο Nasdaq κέρδισε 0,87% στις 18.502 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Nvidia κατέρριψε ακόμα ένα ρεκόρ την Δευτέρα, καθώς η χρηματιστηριακή αξία της κατασκευάστριας ημιαγωγών (chip), υπερέβη για πρώτη φορά τα 3,4 τρισ. δολάρια και βρίσκεται μία ανάσα από την Apple (3,55 τρισ. δολάρια), αποτελώντας τη δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία. Η μετοχή της εταιρείας κέρδισε σχεδόν 2,5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, αγγίζοντας νέο υψηλό πάνω από τα 138 δολάρια.

Η Caterpillar κατέγραψε απώλειες 2,01% μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από τη Morgan Stanley. Σε θετικό έδαφος και οι McDonald’s, UnitedHealth Group και Apple, σημειώνοντας κέρδη 1,57%, 1,23% και 1,65% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Boeing υποχώρησε 1,34% μετά από την ανακοίνωση πως θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 10% του προσωπικού της παγκοσμίως, θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος, ενώ καταγράφει απώλειες 5 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, που διαρκεί εδώ κι ένα μήνα.

Οι επενδυτές είδαν με θετικό μάτι την προηγούμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα τριμήνου της JP Morgan και της Wells Fargo, κάτι που οδήγησε σε νέες υψηλές πτήσεις την αγορά. Η JP Morgan ανέφερε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς παρουσίασε μεγαλύτερα των προσδοκιών έσοδα από τόκους, ενώ η Wells Fargo ανακοίνωσε κέρδη, άνευ τις ζημίες, που ξεπέρασαν κατά πολύ της εκτίμησης των αναλυτών.

Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, την Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα των Bank of America, Goldman Sachs και Johnson & Johnson, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines αναμένεται να δημοσιεύσουν τις επιδόσεις τους για το γ' τρίμηνο την Τετάρτη. Walgreens Boots Alliance, Netflix και Procter & Gamble θα ανακοινώσουν επίσης τα μεγέθη τους αυτή την εβδομάδα.

Παρά την άνοδο της αγοράς σε νέα ιστορικά υψηλά, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι εν μέσω ενός σφιχτού προεδρικού εκλογικού αγώνα σε τρεις εβδομάδες, ξαφνικά αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων του Υπουργείου Οικονομικών, αβεβαιότητας σχετικά με τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και κλιμακούμενων γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κρίστοφερ Ουόλερ, αξιωματούχος της Fed, εξέφρασε την άποψη πως οι επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «λιγότερο επιθετικές» σε σχέση με την μείωση κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας πως τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση, τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ δείχνουν ότι «η οικονομία μπορεί να μην επιβραδύνεται όσο θα θέλαμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 5% για το Bitcoin - Πάνω από τα 66.000 δολάρια

Πτώση σχεδόν 2% για το πετρέλαιο «δια χειρός» OPEC

«Φρένο» στην άνοδο του χρυσού λόγω της ανάκαμψης του δολαρίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider