Θετικά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην τεχνολογία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην τεχνολογία
Κέρδη 2% για το Spotify.

Τελευταία ενημέρωση 17:00

Με θετικά πρόσημα κινούνται στο ξεκίνημα των συναλλαγών οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αποτελέσματα από τις εταιρείες Magnificent Seven – Alphabet, Microsoft, Meta, Amazon και Apple που θα ωθήσουν υψηλότερα τον Nasdaq και παρακολουθούν την εξέλιξη των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δυνάμεις του Ισραήλ δεν χτύπησαν όπως αναμενόταν ευρέως πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για διαταραχές στην παραγωγή, καθώς σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο Petro ανέφερε ότι η λειτουργία της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράν «εξελίσσεται κανονικά» και χωρίς διαταραχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να καταγράφει «βουτιά» πάνω από 6%.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,74% στις 42.427 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,50% στις 5.837 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,64% στις 18.638 μονάδες.

Η μετοχή του γίγαντα του streaming, Spotify, ενισχύεται πάνω από 2% αφότου η Wells Fargo την χαρακτήρισε «top - pick».

Από την άλλη, η μετοχή της Boeing διολισθαίνει 2% αφότου η κατασκευάστρια αεροπλάνων προχώρησε σε προσφορά μετοχών ύψους 19 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε πτώση σχεδόν 1%, ενώ ο Dow Jones βρίσκεται χαμηλότερα κατά 2,7%. Ο Nasdaq κατέγραψε έβδομη εβδομαδιαία άνοδο με κέρδη σχεδόν 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες πάνω από 6% για το πετρέλαιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider