Με τα 30 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τα 30 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Νέα βουτιά 5% σημειώνει την Τρίτη το πετρέλαιο, καθώς ξεθωριάζουν οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνία μεταξύ OPEC και Ρωσίας.

Στις 4.20 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου υποχωρούσε κατά 4,49% στα 30,20 δολάρια/βαρέλι, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες 5,9% που κατέγραφε νωρίτερα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και ο ομόλογός του από τη Βενεζουέλα συζήτησαν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη του OPEC και τις χώρες εκτός OPEC στο άμεσο μέλλον, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Η Goldman Sachs, ωστόσο, εκτιμά ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» οι χώρες του OPEC να συνεργαστούν με τη Ρωσία προκειμένου να περιορίσουν την παραγωγής, καθώς μια τέτοια κίνηση θα γυρίσει μπούμερανγκ στις ίδιες, αφού η ενίσχυση των τιμών θα επαναφέρει τα επίπεδα της παραγωγής σε προηγούμενα, υψηλότερα επίπεδα.

«Δύσκολα θα περίμενε κανείς επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον OPEC και τη Ρωσία για μείωση της παραγωγής και οι επενδυτές έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν αυτό», σχολιάζει στο CNBC ο Andy Sommer, αναλυτής της Axpo Trading στην Ελβετία.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, είναι μεγάλες οι πιθανότητες η τιμή του πετρελαίου να κατρακυλήσει ξανά κάτω από τα 30 δολάρια εντός του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider