Δυναμικό «come – back» για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό «come – back» για το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, δίδοντας συνέχεια στο απρόσμενο ράλι που καταγράφηκε την Τετάρτη.

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» εκτοξεύθηκε στα ύψη την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου, αλλά και εν μέσω προσδοκιών ότι θα διεξαχθεί έκτακτη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ. Η έντονη φημολογία για συνάντηση ενισχύει τις προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, παράδοσης Μαρτίου, ενισχύονται κατά 0,7% - κερδίζοντας 0,22 δολάρια - και διαπραγματευόμενα στα επίπεδα των 32,50 δολαρίων το βαρέλι.

Αντίστοιχα, στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, τα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent ενισχύονται κατά 0,5% στα 35,23 δολάρια το βαρέλι.

Την Τετάρτη, σε απρόσμενο ράλι επιδόθηκε ο «μαύρος χρυσός», με τα συμβόλαια του πετρελαίου να κλείνουν με άλμα 8%.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού έκλεισαν με άνοδο 8%, ή ενισχυμένα κατά 2,40 δολάρια, στα επίπεδα των 32,28 δολαρίων το βαρέλι. Υπενθυμίζεται εδώ ότι Δευτέρα και Τρίτη ο «μαύρος χρυσός» συγκέντρωσε απώλειες 11%.

Την Τετάρτη, το δολάριο υποχώρησε κατά 1,7%, δίδοντας «φτερά» στα συμβόλαια του πετρελαίου, αφού παραδοσιακά το αποδυναμωμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά πιο φθηνό το πετρέλαιο για τους ξένους αγοραστές.

«Η τιμή του πετρελαίου θα κινείται σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό χρονικό διάστημα, ίσως και μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Στο μεσοδιάστημα, η μεταβλητότητα θα χτυπήσει κόκκινο», προβλέπουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider