To Bitcoin σπάει όλα τα ρεκόρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Bitcoin σπάει όλα τα ρεκόρ

Σε ράλι διαρκείας βρίσκεται το Bitcoin που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Μερικές ώρες αφού έσπασε το φράγμα των 10.000 δολαρίων το ψηφιακό νόμισμα που έχει διχάσει όσο τίποτα άλλο τους οικονομικούς αναλυτές ξεπέρασε, έστω και για λίγο, τα 11.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το CoinDesk το κρυπτονόμισμα έφθασε και μέχρι τα 11.377,33 δολάρια το πρωί της Τετάρτης στις ΗΠΑ αλλά μια ώρα μετά έπεσε στα 10.777,27 δολάρια καθώς το όριο που έσπασε προκάλεσε έντονη μεταβλητότητα.

«Τα παραβολικά ράλι είναι εκ φύσεως μη βιώσιμα, γιατί αλλιώς η αξία του bitcoin θα ξεπερνούσε όλον τον πλούτο του κόσμου μέσα σε λίγα χρόνια», ανέφερε σε μήνυμα του στο CNBC o Άρι Πωλ, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα BlockTower Capital. «Όμως… αν και οι ρυθμοί του ράλι είναι μη βιώσιμοι και αναμφίβολα θα υπάρξουν διορθώσεις και πτώσεις στο μέλλον, το νόμισμα παραμένει φθηνό», πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η συνολική «κεφαλαιοποίηση» της αγοράς των bitcoin είναι μικρότερη των 200 δισ. δολαρίων οι υποστηρικτές του αναμένουν ότι το ψηφιακό νόμισμα θα ακριβύνει σημαντικά αν καταφέρει να προσελκύσει έστω και μια μικρή μερίδα των κεφαλαίων ύψους 200 τρισ. δολαρίων που κυκλοφορούν στις παραδοσιακές αγορές.

Μεγάλο κομμάτι των αρχικών κερδών του Bitcoin ήλθε μόλις 12 ώρες αφού αυτό ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια. Πολλοί αναλυτές περίμεναν ότι το κρυπτονόμισμα κάποια στιγμή θα ξεπερνούσε αυτό το όριο, αλλά λίγοι πίστευαν ότι θα το έκανε τόσο σύντομα.

Και η αλήθεια είναι ότι η πορεία του bitcoin είναι τρελή. Ξεκίνησε στα 6 σεντς πριν από επτά χρόνια και βρισκόταν κάτω από τα 1.000 δολάρια στις αρχές του έτους. Το Bitcoin ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μόλις μια εβδομάδα αφού είχε ξεπεράσει τα 8.000 δολάρια.

Η κίνηση είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί προβλήματα στα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια του κρυπτονομίσματος. «Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρη κίνηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Coinbase, Ντέιβιντ Φάρμερ, σε ένα email που έστειλε το πρωί της Τετάρτης στο CNBC. Η «συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων ικανοποιείται αλλά με κάποιες καθυστερήσεις», πρόσθεσε. Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση το ανταλλακτήριο GDAX ανακοίνωσε ότι «αντιμετωπίζει προβλήματα με την είσοδο χρηστών στην υπηρεσία του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider