Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου τη Δευτέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου τη Δευτέρα

Άνοδο σημειώνουν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα καθώς εντείνονται οι φήμες ότι ο OPEC θα περιορίσει τη παραγωγή του προκειμένου να μειώσει την υπερπροσφορά πετρελαίου που έχει οδηγήσει τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας.

Το συμβόλαια πώλησης του brent σημείωναν άνοδο 0,96% στα 33,68 δολάρια το βαρέλι λίγο μετά από τις 15:30 το μεσημέρι, ενώ το αμερικανικό αργό πλησιάζει και πάλι τα 30 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 1,15% στα 29,78 δολάρια το βαρέλι. Ο όγκος των συναλλαγών είναι μειωμένος λόγος εθνικής εορτής στις ΗΠΑ.

«Κάποιο επενδυτές θεωρούν ότι υπάρχουν πιθανότητες περιορισμού της παραγωγής από τον OPEC και τη Ρωσία και κλείνουν τις short θέσεις τους», δήλωσε στο Reuters o Frank Klumpp αναλυτής της Landesbank Baden-Wuerttemberg.

Το ράλι ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο υπουργός Πετρελαίου των ΗΑΕ δήλωσε στην Wall Street Journal ότι ο OPEC ήταν πρόθυμος να διερευνήσει την πιθανότητα περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου.

Επιπλέον ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας δήλωσε στο Reuters ότι το κλίμα εντός του OPEC αλλάζει και πλέον υπάρχει η σκέψη για κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών.

«Το γεγονός πως η αγορά αντιδρά τόσο δυνατά σίγουρα δείχνει πως αυτές οι δηλώσεις λαμβάνονται σοβαρά υπόψη», δήλωσαν στο Reuters αναλυτές της Commerzbank.

Από την άλλη, πολλοί αναλυτές μεταξύ των οποίων και Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το αν ο OPEC θα έρθει σε κάποια συμφωνία με τους ανταγωνιστές του.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η τεχνητή στήριξη των τιμών μέσω περιορισμού της παραγωγής απλά θα δώσει μια ανάσα στους πιο ακριβούς παραγωγούς και θα αποτελέσει λύση μόνο για το σύντομο μέλλον», δηλώνει σε σημείωμα της η εταιρεία Phillip Futures.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider