Ήπια διόρθωση στην τιμή του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια διόρθωση στην τιμή του πετρελαίου

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο την Πέμπτη, προχωρώντας σε ήπια διόρθωση μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών που οδήγησε το αργό κοντά στα 37 δολάρια το βαρέλι.

Στις 10:00 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του Brent υποχωρούσε στα 36,70 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 0,62%. Το κλίμα στην αγορά, ωστόσο, παραμένει θετικό, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν πειστεί ότι η αγορά έχει «πιάσει πάτο» και μόνο ανοδικά μπορεί πλέον να κινηθεί.

Η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 10,4 εκατ. βαρέλια, αγγίζοντας τα υψηλά των 518 εκατ. βαρελιών συνολικά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση των αποθεμάτων αργού οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των εισαγωγών, καθώς τα περιθώρια κέρδους από τη διύλιση διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα δεδομένου ότι η τιμή του αργού εξακολουθεί να είναι κατά 70% χαμηλότερα από τα υψηλά του 2014.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, η διάθεση ανάληψης κινδύνων έχει ανακάμψει, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι ήρθε η στιγμή να δούμε φως στο τούνελ όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία, ελπίζοντας παράλληλα ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα επεκτείνουν το «πάγωμα» της παραγωγής.

«Τα θεμελιώδη στοιχεία δεν έχουν αλλάξει καθόλου, αφού εξακολουθεί να υπάρχει υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως. Η αγορά ουσιαστικά αντιδρά στις ειδήσεις και όχι στις πραγματικές μεταβολές», προειδοποιεί ωστόσο ο Gao Jian από τη SCI International.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider