Πετρέλαιο: Ράλι έως και τα 50 δολάρια βλέπουν οι αναλυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ράλι έως και τα 50 δολάρια βλέπουν οι αναλυτές

Στα 50 δολάρια το βαρέλι ανεβάζουν τον πήχη για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου οι αναλυτές, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι ανόδου που καταγράφεται στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων τη Δευτέρα.

«Η προσπάθεια εξισορρόπησης της τιμής του πετρελαίου περιστρέφεται γύρω από τα 50 δολάρια το βαρέλι», εξηγούν, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, οι αναλυτές της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας PIRA.

«Για το ράλι της τιμής του μαύρου χρυσού υπάρχει εξήγηση. Αποδίδεται στη βελτίωση του κλίματος» σημειώνει ο Norbert Ruecker, επικεφαλής του τμήματος εμπορευμάτων της Julius Baer.

«Μέχρι τα τέλη του 2016, η τιμή του πετρελαίου θα ενισχυθεί στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι», σχολιάζει ο Gary Ross, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της PIRA. «Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για μια επίσημη τιμή στόχο, θα ακούσετε τους αναλυτές να στοιχηματίζουν στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι. Προσπαθούν να δώσουν ένα σημείο αναφοράς στην αγορά», εξηγεί ο ίδιος.

Το πετρέλαιο τύπου brent τη Δευτέρα έπιασε τα 40 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο, καθώς οι παραγωγοί των ΗΠΑ αποφάσισαν να μειώσουν τον αριθμό των ενεργών σημείων άντλησης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών εν μέσω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου.

To πετρέλαιο έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή την τρίτη εβδομάδα ανόδου καθώς η παραγωγή αμερικανικού αργού έπεσε στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2014. Και όμως τα αποθέματα αργού της χώρας παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 ετών και ανεβαίνουν συνεχώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider