Νέος γύρος μειώσεων για το αργό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος μειώσεων για το αργό

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα την Τρίτη οι απώλειες στην αγορά πετρελαίου καθώς ο OPEC διέψευσε τις ελπίδες των επενδυτών που πίστευαν ότι θα μειωθεί σημαντικά η υπερπροσφορά αργού πετρελαίου.

Ο Οργανισμός δήλωσε την Δευτέρα ότι η αναμενόμενη ζήτηση για αργό πετρέλαιο το 2016 θα είναι χαμηλότερη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις καθώς οι ανταγωνιστές του φαίνονται πιο ανθεκτικοί στο πόλεμο τιμών που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2014 και διατηρούν αμετάβλητη τη παραγωγή τους με αποτέλεσμα η συνολική προσφορά να υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση.

Για να αντιμετωπίσουν την υπερπροσφορά η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου του κόσμου, μαζί με το Κατάρ και τη Βενεζουέλα πρότειναν το «πάγωμα» της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου. Ακόμη και έτσι όμως η παραγωγή εξακολουθεί να υπερκαλύπτει τη ζήτηση κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Το brent σημειώνει απώλειες 1,17 δολαρία στα 38,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ απώλειες 82 λεπτά καταγράφει το αμερικανικό αργό στα 36,36 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider