Χρηματιστήριο: «Μαύρος κύκνος» η μετοχή της ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Μαύρος κύκνος» η μετοχή της ΔΕΗ
Αναλυτές προειδοποιούν πως ακόμη και μια μεγάλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ δεν είναι ικανή να ανορθώσει την εταιρεία από τα προβλήματα της.

Σε «μαύρο κύκνο» για το ελληνικό χρηματιστήριο αναδεικνύεται η μετοχή της ΔΕΗ, οι πιέσεις στην οποία οδήγησαν και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, σε πτώση τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 772,66 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,48%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν 21 σημείωσαν κέρδη, 51 πτώση και 32 ήταν αμετάβλητες.

Αν και τα προβλήματα της ΔΕΗ ήταν γνωστά, η προειδοποίηση της ΕΥ, του ορκωτού ελεγκτή της εισηγμένης, πως υφίσταται ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας της επιχείρησης, ήταν αναπάντεχη και πυροδότησε μαζικές ρευστοποιήσεις στον τίτλο της εταιρείας.

Αναλυτές αναφέρουν πως ακόμη και μια μεγάλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ δεν είναι ικανή να ανορθώσει την εταιρεία από τα προβλήματα της και πως απαιτούνται πιο ριζικές λύσεις, ώστε να παραμείνει βιώσιμο το χρέος της επιχείρησης συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ έκλεισε στα 1,30 ευρώ με απώλειες 17,93%, όγκο 3,7 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 301 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως αν και οι τραπεζικές μετοχές δεν μπόρεσαν σήμερα να κρατήσουν όλες το θετικό πρόσημο παρά τις υποστηρικτικές αναφορές ξένων οίκων για τις προοπτικές τους, ωστόσο έδειξαν αντοχές.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,8110 ευρώ με απώλειες 2,37%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,4350 ευρώ με πτώση 0,69%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,98 ευρώ με άνοδο 0,79%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως οι 750 μονάδες αποτελούν την καθοδική στήριξη που πρέπει να κρατήσει η αγορά, ωστόσο υπογραμμίζουν πως εάν το Χρηματιστήριο κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα τότε θα αυξηθεί η επιφυλακτικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider