Aπογειώθηκαν οι πωλήσεις και η μετοχή της Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aπογειώθηκαν οι πωλήσεις και η μετοχή της Tesla
Η Τesla πούλησε το δεύτερο τρίμηνο του 2019 95.200 καινούρια αυτοκίνητα ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε πάνω από 7%.

Η Tesla διέψευσε τις Κασσάνδρες και επιβεβαίωσε με αδιάσειστα στοιχεία την αισιοδοξία του προέδρου της, Έλον Μασκ. Η μάρκα με έδρα την Καλιφόρνια πέτυχε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου με 95.200 ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων παγκοσμίως για το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2019. Εκπρόσωπος της εταιρείας, που παράγει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, ανέφερε ότι «είμαστε καλά τοποθετημένοι, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η αύξηση της παραγωγής και των παραδόσεων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους».

Η καλύτερη προηγούμενη επίδοση της Tesla ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2018 με 90.700 πωλήσεις, ενώ να σημειώσουμε ότι τα πρόσφατα στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα έδωσαν «φτερά» στη μετοχή της εταιρείας, η οποία κατέγραψε μετασυνεδριακά θεαματική αύξηση άνω του 7%. Να σημειώσουμε, ότι το προηγούμενο τρίμηνο είχε καταγράψει η μετοχή της Tesla 31% πτώση και όλοι ανέμεναν να ενδιαφέρον τα τελευταία στοιχεία.

Από τις 95.200 πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου, οι 77.550 αφορούν στο νέο Tesla Model 3, που αποτελεί το νεότερο και προσιτότερο στη γκάμα της μάρκας. Τα προηγούμενα Model S και Χ πούλησαν συνολικά 17.650 τεμάχια, ενώ στόχος της επιχείρησης είναι να ταξινομήσει συνολικά το 2019 από 360.000 έως 400.000 καινούρια οχήματα.

Η εταιρεία του οραματιστή Ελον Μασκ εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο από τους επενδυτές. Ορισμένοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το πλάνο του και παραπέμπουν στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι σκεπτικιστές αναρωτιούνται ωστόσο, πώς είναι δυνατόν να διαθέτει η Tesla υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία από εταιρείες, όπως π.χ. η General Motors, αν και δεν έχει εμφανίσει μέχρι σήμερα κερδοφορία. Επίσης δεν εμπιστεύονται τον χαρακτήρα του Μασκ, επειδή είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε δικαστικές περιπέτειες εξαιτίας απερίσκεπτων δηλώσεων στο Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider