Περικοπές 12.500 θέσεων εργασίας φέρνουν οι απώλειες κερδών στη Nissan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περικοπές 12.500 θέσεων εργασίας φέρνουν οι απώλειες κερδών στη Nissan
Οι περικοπές στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας έρχεται μετά τη «βύθιση» των λειτουργικών κερδών του α' τριμήνου.

Στην περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα προχωρήσει η Nissan Motor, με ορισμένο χρονικό πλαίσιο έως το 2022.

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να περιορίσει το κόστος καθώς πλήττεται από αναιμικές πωλήσεις και αυξημένες δαπάνες, την ώρα που προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο αποπεμφθείς της πρόεδρος Κάρλος Γκοσν.

Οι περικοπές στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας έρχεται μετά τη «βύθιση» των λειτουργικών κερδών του α' τριμήνου, σημειώνοντας βουτιά 98,5% στα 1,6 δισ. γεν (14,80 εκατ. δολάρια), καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Βόρεια Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διευρύνει τις περικοπές των θέσεων εργασίας που είχε αρχικά ανακοινώσει τον Μάιο, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στις ΗΠΑ, μια βασική της αγορά στην οποία ο Γκοσν για χρόνια προσπαθούσε με επιθετικό τρόπο να αυξήσει το μερίδιο της εταιρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνοντος συμβούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider