Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής πέτυχε η VW το 2017

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής πέτυχε η VW το 2017

Από την αρχή του 2017 μέχρι και σήμερα, η Volkswagen κατάφερε να παράγει περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα. Αυτό αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για τη γερμανική μάρκα, η οποία αποτελεί και την ατμομηχανή του κολοσσιαίου Group VW.

Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων στην ιστορία της και με τη ζήτηση να αυξάνεται από πελάτες σε όλο τον κόσμο, η VW κατάφερε, παρά του κλυδωνισμούς που ξεκίνησαν το 2015 με το σκάνδαλο των ρύπων, να συνεχίσει την ανάπτυξή της και το 2017. Τα Jetta, Golf, Passat και Polo είναι τα πιο δημοφιλή στη γκάμα της, ενώ η αγορά της Κίνας παραμένει η μεγαλύτερη σε επίπεδο χώρας και το Santana, το οποίο δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη, το πιο δημοφιλές μοντέλο σε αυτή.

Η Volkswagen παράγει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες ανά τον κόσμο. Από το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας έως σήμερα, που ήταν το Beetle πριν από 72 χρόνια, περισσότερα από 150 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν περάσει τις γραμμές συναρμολόγησης. Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της μάρκας περιλαμβάνει πλέον πάνω από 60 μοντέλα.

Μόνο το 2017, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε περισσότερα από 10 νέα μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Τα επόμενα χρόνια, ολόκληρη η γκάμα θα ανανεωθεί και θα επεκταθεί σε νέες κατηγορίες όπως τα SUV και τα ηλεκτρικά. Μέχρι το 2020 θα λανσαριστούν 19 μοντέλα SUV σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το μερίδιο των SUV στη συνολική γκάμα μοντέλων της μάρκας να ανέλθει σε ποσοστό 40%.

Από το 2020 και μετά, η μάρκα πρόκειται να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη οικογένεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων με βάση μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική. Αρχικά αυτή θα περιλαμβάνει το I.D., I.D. Crozz και I.D.Buzz. Αυτά τα τρία μοντέλα θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της επέλασης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα το 2025, ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά Volkswagen υπολογίζεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider