ΗΠΑ: Εισαγγελικό φρένο στην «παράνομη λοταρία» του Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εισαγγελικό φρένο στην «παράνομη λοταρία» του Έλον Μασκ
Το γραφείο του εισαγγελέα στη Φιλαδέλφεια κατέθεσε αγωγή κατά Επιτροπής που ελέγχεται από τον Έλον Μασκ, ώστε να τερματιστεί η καθημερινή διάθεση 1 εκατ. δολαρίων σε αμφίρροπες πολιτείες, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου

Το γραφείο του εισαγγελέα στη Φιλαδέλφεια κατέθεσε αγωγή κατά Επιτροπής που ελέγχεται από τον Έλον Μασκ, ώστε να τερματιστεί η καθημερινή διάθεση 1 εκατ. δολαρίων σε αμφίρροπες πολιτείες, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Η καταγγελία, που κατατέθηκε από τον επικεφαλής εισαγγελέα στο Δικαστήριο Κοινού Δικαίου της Κομητείας της Φιλαδέλφειας, χαρακτήρισε την κλήρωση της America PAC του Μασκ, η οποία στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, ως «παράνομη λοταρία» που ενθάρρυνε τους κατοίκους της Πενσυλβάνια να μοιραστούν προσωπικά τους δεδομένα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω πρακτική παραβιάζει τους πολιτειακούς νόμους για την προστασία των καταναλωτών. Όπως ανέφερε ο Λόρενς Κράσνερ, η κίνηση αυτή, εάν επιτραπεί, «θα βλάψει ανεπανόρθωτα τους πολίτες στην Φιλαδέλφεια, καθώς και άλλους κατοίκους της Πενσιλβάνια», ενώ «θα αμαυρώσει το δικαίωμα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Σε ερώτηση του Reuters, εκπρόσωπος του America PAC, αντί άλλης απάντησης, απέστειλε σύνδεσμο με την τελευταία ανάρτηση στο X, η οποία δημοσιεύτηκε αφού έγινε γνωστή η υποβολή της αγωγής. Οπως αναφερόταν στην ανάρτηση του America PAC, ένας κάτοικος του Μίσιγκαν έλαβε το βραβείο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Πενσιλβάνια είναι μία από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες στις οποίες αναμένεται να κριθεί η μάχη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις. Όποιος υποψήφιος κερδίσει την πολιτεία θα λάβει τις 19 εκλεκτορικές ψήφους της από το σύνολο των 270 που απαιτούνται για τη νίκη. Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε επιστολή του προς το America PAC, προειδοποίησε ότι τα δώρα του Μασκ προς τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που υπογράφουν την αίτηση για την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, ενδέχεται να παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider