Η Porsche 911 «γεννήθηκε» με άλλο όνομα (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Porsche 911 «γεννήθηκε» με άλλο όνομα (vid)

Το σχήμα της και η μηχανολογική της διάταξη, στην ουσία δεν έχουν αλλάξει από το 1964! Είναι το πιο μακρόβιο όνομα στην ιστορία του αυτοκινήτου και το σπορ μοντέλο με τις πιο πολλές πωλήσεις, από τον παρουσίασή του, στον κόσμο.

Η Porsche 911 είναι, μαζί με το Beetle της VW, το 2CV της Citroen, το 4L της Renault και το Mini της BMC, τα πιο γνωστά σχήματα αυτοκινήτων παγκοσμίως. Όλα τα υπόλοιπα έχουν χαθεί η έχουν αναβιώσει εντελώς διαφορετικά, μόνο η Porsche 911 παρέμεινε, με το ίδιο όνομα, από τότε μέχρι σήμερα.

Ένα τόσο μοναδικό, ιστορικό, πετυχημένο και εμβληματικό αυτοκίνητο, έχει πάρει το όνομά του κατ’ ανάγκη. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, η ίδια η Porsche απαντά στο ερώτημα γιατί η 911 ονομάστηκε 911 και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια παραπομπή σε κάτι συγκεκριμένο, ως συνήθως.

Η 911 ξεκίνησε ως 901, αλλά η Peugeot απαίτησε από την Porsche να μην χρησιμοποιήσει τα τρία ψηφία με το μηδέν ως δεύτερο αριθμό, καθώς αυτή ήταν η δική της πρακτική και θα υπήρχε σύγχυση. Η Porsche ιπποτικά μπορούμε να πούμε υποχώρησε και έτσι αντικατέστησε το 0 με το 1 στον τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα να γεννηθεί η 911. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τις πρώτες εβδομάδας της παραγωγής του νέου μοντέλου το 1964, πρόλαβαν να παραχθούν μερικές 911 ως 901, οι οποίες μάλιστα σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Μια τέτοια πρώτης σειράς παραγωγής 901 έφερε ξανά στη ζωή πρόσφατα η Porsche, ανακαλύπτοντας εντελώς τυχαία και σε άθλια κατάσταση το αυτοκίνητο σε ένα αχυρώνα στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider