Διήμερο προβληματισμού για την «κοινωνία της κυκλοφορίας»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διήμερο προβληματισμού για την «κοινωνία της κυκλοφορίας»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π. διοργανώνουν το 3ο Εκπαιδευτικό forum στο Athens Hilton Hotel στις 7 και 8 Ιανουαρίου.

Το Διεπιστημονικό Εργαστήριο “Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας - Διασταυρούμενες Ματιές" αποτελεί συνέχεια των δράσεων για την ασφαλή κινητικότητα και την εισαγωγή ιδεών και προτάσεων στην Θεματική Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, που ξεκινάει στα σχολεία το 2018. Φορείς και άτομα που έχουμε άμεση σχέση με την κυκλοφοριακή αγωγή, δημιουργούμε προτάσεις για την μελλοντική δράση – εκπαίδευση για το δρόμο… στο δρόμο.

Το forum προσπαθεί να ψηλαφίσει μεθοδολογίες και προσεγγίσεις για την ένταξη των παιδιών στην Κοινωνία της Κυκλοφορίας και να δημιουργήσει εκπαιδευτικές – βιωματικές διαδικασίες για την οριοθέτηση του δρόμου ως κοινό σημείο αναφοράς. Τελικός στόχος, η αρμονική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων στον δρόμο, για την πολυχρωμία και την χαρά της κινητικότητας.

Στη χώρα μας, όπου το 2016 έχασαν τη ζωή τους 804, τραυματίστηκαν βαριά 856 και ελαφρά 12.798 συμπολίτες μας σε τροχαία ατυχήματα, τέτοιες πρωτοβουλίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Είναι χρέος όλων μας να ενημερωνόμαστε και να οδηγούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνεση, ώστε να σταματήσει ο αποδεκατισμός στους δρόμους, που αφορά μάλιστα άτομα κυρίως νέας ηλικίας. Να σημειώσουμε τέλος ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η κυριότερη αιτία θανάτων στις νεαρές ηλικίες 15-29 ετών είναι τα τροχαία ατυχήματα.

Διήμερο προβληματισμού για την «κοινωνία της κυκλοφορίας»
Διήμερο προβληματισμού για την «κοινωνία της κυκλοφορίας»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider