Βραβείο καινοτομίας για τα ρομποτικά Piaggio (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βραβείο καινοτομίας για τα ρομποτικά Piaggio (vid)

Η Piaggio Fast Forward (PFF), θυγατρική του Piaggio Group, είναι μια εταιρεία που έχει ως στόχο την έρευνα για την κινητικότητα του μέλλοντος. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτήν είχαν ως αποτέλεσμα να βραβευτεί με το φετινό GOOD DESIGN® AWARDS, το παλαιότερο και πιο διάσημο παγκόσμιο βραβείο για την αριστεία στο σχεδιασμό.

Στο 67ο έτος του, το πρόγραμμα GOOD DESIGN® AWARDS διοργανώνεται από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Chicago Athenaeum, σε συνεργασία με Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Αστικών Σπουδών. Οι νικητές επιλέγονται μετά από μια μακρά διαδικασία αξιολόγησης των καλύτερων σχεδίων.

H PFF επιλέχθηκε στην κατηγορία Robotics για το GITA, ένα επαναστατικό, αυτόνομα κινούμενο όχημα. Εκτός από τον φουτουριστικό σχεδιασμό του, το GITA χαρακτηρίζεται από την καινοτομία, την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα, την περιβαλλοντική ευθύνη, τα σύγχρονα υλικά και τη λειτουργικότητα. Για την πλήρη ικανοποίηση αυτών των κριτηρίων, το GITA παρουσιάζει την ικανότητα να ξεχωρίζει ανάμεσα στα σύγχρονα σχέδια.

Το βραβείο GOOD DESIGN® είναι η τρίτη διακριτική αναγνώριση το 2017 για το Piaggio Fast Forward και το GITA: τον Μάιο ήταν ο νικητής στα MITX Awards 2017 στην κατηγορία Disruptive Genius – Company Ψategory και τον Σεπτέμβριο ονομάστηκε ως μια από τις «100 πιο καινοτόμες και πρωτοπριακές εταιρείες» στην κατηγορία Robotics από την Disruptor Daily.

Η Piaggio Fast Forward παρουσίασε τα πρώτα καινοτόμα έργα της GITA και KILO στη Βοστώνη το Φεβρουάριο του 2017. Η επανάσταση GITA και KILO βρίσκεται στην υποστήριξη που θα μπορούν να παρέχουν στους ανθρώπους τα δύο ρομποτικά της οχήματα, καθώς κινούνται μαζί τους στην καθημερινότητά τους. Θεωρούνται ως πλατφόρμα κινητικότητας που μπορεί να εξατομικευθεί για να καλύψει ποικίλες ανάγκες σε πολλά διαφορετικά άτομα.

Στο σχετικό video, μπορείτε να δείτε με πιο τρόπο το GITA συνοδεύει άτομα με αυξημένες μεταφορικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider