Aερόσακος για να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Aερόσακος για να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας (vid)

Οι αερόσακοι θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ στα σύγχρονα αυτοκίνητα, με τον συνήθη αριθμό τους να ποικίλει από 4, στην περίπτωση των διθέσιων αυτοκινήτων, έως και 9.

Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους για οδηγό και συνοδηγό, τους πλευρικούς στα καθίσματα και αυτούς της οροφής που καλύπτουν τα παράθυρα, υπάρχουν αερόσακοι για τα γόνατα του οδηγού, αερόσακοι στις πίσω ζώνες ασφαλείας και αερόσακοι ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, μεταξύ των δύο επιβατών. Η Volvo μάλιστα έχει παρουσιάσει ακόμα και αερόσακο… πεζών, στη σειρά 40.

Φαίνεται όμως πως ακόμα και αυτός ο αριθμός αερόσακων δεν είναι αρκετός για να προσφέρει απόλυτη κάλυψη. Έτσι, η θυγατρική εταιρεία της Hyundai, Hyundai Mobis, η οποία κατασκευάζει διάφορα μέρη αυτοκινήτων με εξειδίκευση στους αερόσακους, ανακοίνωσε ότι εξελίσσει έναν για αυτοκίνητα με πανοραμική ηλιοροφή.

Αυτός ενεργοποιείται μέσα σε 0,08 δευτερόλεπτα, όταν ένας ειδικός αισθητήρας διαγνώσει αναπόφευκτη ανατροπή του αυτοκινήτου. Έτσι, προστατεύει τους επιβάτες αφενός από το σπάσιμο της γυάλινης επιφάνειας και ακόμα από την πιθανότητα κάποιος από αυτούς να χτυπήσει το κεφάλι του ή να βρεθεί εκτός οχήματος.

Ο αερόσακος αυτός είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή και δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποιο μοντέλο. Με τον αριθμό όμως των αυτοκινήτων που διαθέτουν πανοραμική γυάλινη οροφή να αυξάνεται, σύντομα θα δούμε τον αερόσακο της Hyundai Mobis τοποθετημένο σε κάποιο από τα πολυτελή κορεατικά μοντέλα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του αερόσακου και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε περίπτωση ανατροπής.

Aερόσακος για να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας (vid)
Aερόσακος για να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider