Οι άνθρωποι πίσω από τα αυτοκίνητα (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι άνθρωποι πίσω από τα αυτοκίνητα (vid)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει ένα αυτοκίνητο ξεχωριστό; H Mercedes έχει την απάντηση: οι άνθρωποι. Ξεχωριστοί άνθρωποι δημιουργούν ξεχωριστά αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η γερμανική μάρκα δημιουργεί μια σειρά από ταινίες, στις οποίες μας αποκαλύπτει τι έχουν στο νου τους οι μηχανολόγοι, οι σχεδιαστές, οι τεχνικοί και η μηχανικοί πληροφορικής, όταν δημιουργούν πρωτοποριακά νέα συστήματα.

Ένα από αυτά και ίσως το πιο σημαντικό στη νέα γενιά της Mercedes A-Class, αφορά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο head up display. Ο μηχανικός που ασχολήθηκε με την εξέλιξή τους, μας εξηγεί με ποιο σκεπτικό ξεκίνησε η σχεδίαση και τη ανάπτυξή τους. Στόχος ήταν ο νέος πίνακας οργάνων να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε οδηγού. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον ώστε ο οδηγός να έχει σε κάθε περίπτωση τις πληροφορίες που χρειάζεται, να μεταβάλλει και να αποθηκεύει τις διαφορετικές ρυθμίσεις και τέλος να νοιώθει ότι βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον που αυτός δημιούργησε για τον εαυτό του.

Παράλληλα, ο Μάρκο Σάντι μας εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να είσαι ενεργό μέλος στην κοινωνία μέσα όχι μόνο από τη δουλειά σου, αλλά και από διάφορες δραστηριότητες που σε φέρνουν πιο κοντά στους συνανθρώπους σου. Για τον ίδιο, μια τέτοια δραστηριότητα είναι η εθελοντική συμμετοχή σε ομάδες πυρόσβεσης.

Εξηγεί ότι δεν αρκεί τι πιστεύει ένας ειδικός ότι είναι καλύτερο για τους άλλους. Πρέπει να βλέπει κάθε εξέλιξη μέσα από τα μάτια των άλλων και να προσπαθεί να ανταποκριθεί στα ζητούμενά τους. Ακριβώς γι’ αυτό, όλο το σύστημα του πίνακα οργάνων και πολυμέσων στη νέα A-Class έχει δημιουργηθεί με γνώμονα να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των οδηγών και όχι το αντίθετο.

Με την ονομασία MBUX, το νέο αυτό σύστημα στην A-Class χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω φωνητικών εντολών. Έτσι μαθαίνει τις ανάγκες του οδηγού και προσαρμόζεται σε αυτές, ενώ, παράλληλα, έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε εντολές τις καθομιλουμένης γλώσσας και όχι σε αυστηρά προεπιλεγμένες λέξεις και φράσεις. Αποτελεί στην ουσία έναν πραγματικό συνοδηγό, που εξελίσσεται σε πολύτιμο βοηθό με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider