Εντυπωσιακό αναμένεται το νέο Peugeot 508

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εντυπωσιακό αναμένεται το νέο Peugeot 508

Στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2018, θα δούμε σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά το μοντέλο, εκτός και αν η Peugeot ξεκινήσει το teasing λίγο νωρίτερα, μέσα στον Φεβρουάριο, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι περισσότερες εταιρείες.

Το Peugeot 508 δεύτερης γενιάς θα επενδύει πολλά στην αισθητική του πρωτοτυπία και, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι εικόνες των καμουφλαρισμένων πρωτότυπων που υπόκεινται σε δοκιμές αυτή την περίοδο, το αμάξωμά του, παρότι τετράθυρο, θα έχει ξεκάθαρα κουπέ αναλογίες. Αν θυμηθούμε το πρωτότυπο Peugeot Exalt του 2014, τότε ίσως να έχουμε την πιο παραστατική εικόνα της λογικής που θα ακολουθήσει το 508 παραγωγής. Το προ τριετίας πρωτότυπο σκιαγραφούσε μια μεσαίου μεγέθους υβριδική λιμουζίνα, αυτό δηλαδή που θα είναι και το νέο 508.

Από τις κατασκοπευτικές εικόνες του εσωτερικού του, το νέο 508 είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιεί τον πίνακα οργάνων i-Cockpit, ενώ θα διαθέτει μια μεγάλη κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη αφής. Συνολικά η σχεδίαση του εσωτερικού θα είναι αφαιρετική, με ελάχιστους διακόπτες αλλά πολύ αναβαθμισμένα υλικά.

Καθώς το νέο 508 θα χρησιμοποιεί το πιο εξελιγμένο πλαίσιο της εταιρείας με την επωνυμία EMP2, αναμένεται να έχει σημαντικά μειωμένο βάρος σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, οι κινητήρες του θα ξεκινούν από τα μόλις 1.2 λίτρα και τους 130 ίππους, ενώ θα κορυφώνονται στα 2.0 λίτρα, με σύνολα τόσο βενζίνης όσο και diesel.

Το νέο πλαίσιο μπορεί να υποστηρίξει τόσο ηλεκτρικές όσο και υβριδικές λύσεις κίνησης, έτσι το 508 θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει και υβριδική έκδοση από το λανσάρισμα του μοντέλου, ενώ για αμιγώς ηλεκτρική δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες.

Εικόνες: Peugeot Exalt

Εντυπωσιακό αναμένεται το νέο Peugeot 508
Εντυπωσιακό αναμένεται το νέο Peugeot 508

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider